Εκτυπώστε τη σελίδα
10-10-2014 20:16

Ανάμεικτα συναισθήματα στην Εθνική ομάδα

«Ουφ τα καταφέραμε... Αν και δεν παίξαμε καλά, σημασία έχει ότι κερδίσαμε». Η ανακούφιση στα λόγια της Βίκυς Αρβανίτη μετά την πρόκριση της Εθνικής ομάδας Μπιτς Βόλεϊ γυναικών στο 2ο γύρο (16) του τουρνουά OPEN στην Ξιαμέν της Κίνας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Το Ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε με το αριστερό το ματς με τις Κότσιολεκ, Γκρούτσινκσα από την Πολωνία, καθώς έχασαν το πρώτο σετ και στις αρχές του δεύτερου η Βίκυ υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα, αλλά παρόλα αυτά κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να βρεθούν για πρώτη φορά σε μονοψήφια κατάταξη σε τουρνουά της FIVB από τη στιγμή της επανένωσης τους (έχουν εξασφαλίσει την 9η θέση).

Επόμενος αντίπαλος τους θα είναι οι Φορέρ / Βεγκρέ-Ντεπρέ από την Ελβετία, από τις οποίες δεν έχουν ηττηθεί αλλά όπως τόνισε η Βίκυ: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει πλέον εμπειρία και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Θέλουμε όμως κι εμείς πάρα πολύ τη νίκη κι ελπίζω να τα καταφέρουμε»

Κοτσιλιάνος: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια»

Η 5η θέση σε ένα τουρνουά OPEN του World Tour δεν μπορεί να θεωρείται ως μια μεγάλη επιτυχία, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο η Εθνική ομάδα Μπιτς Βόλεϊ ανδρών έχασε το εισιτήριο για τον ημιτελικό άφησε μια πικρή γεύση.

Το τελικό 2-1 (22-20, 22-24, 18-16) υπέρ των Ρώσων Λιαμίν, Μπαρσούκ ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για τους 'Κότσι-Ζούπα' οι οποίοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο πρώτο σετ καθώς προηγήθηκαν με 20-18, αλλά δεν τελείωσαν το σετ.

«Ήταν ένα ζόρικο ματς σε γενικές γραμμές. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε στο πρώτο σετ, αλλά δεν απογοητευτήκαμε ούτε όταν χάναμε με 5-1 στο τάι μπρέικ. Αυτή τη φορά όμως οι Ρώσοι ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη», είπε ο Γιώργος Κοτσιλιάνος ο οποίος έδωσε άμεσα και το σύνθημα για τη συνέχεια.

«Αυτό που μένει είναι η 5η θέση.... Αυτό κρατάμε όπως και τη γνώση για το πρέπει να κάνουμε ώστε να συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα. Υπάρχει μια ανοδική πορεία που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Επόμενος σταθμός για την Εθνική ομάδα θα είναι το τουρνουά OPEN στην Ντόχα του Κατάρ στις αρχές του επόμενου μήνα.


volleyball.gr