1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-07-2014 18:24

Η μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού μπιτς βόλεϊ

Μεγάλη επιτυχία του κυπριακού μπιτς βόλεϊ, η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στην ιστορία του, αποτελεί η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην προκριματική φάση του Continental Cup (προολυμπιακό τουρνουά) που ισοδυναμεί με πρόκριση στην τρίτη φάση της διοργάνωσης όπου θα συμμετάσχουν οι 32 καλύτερες χώρες της Ευρώπης. Στη φάση αυτή θα περάσουν στα τελικά οι 16 χώρες οι οποίες θα διεκδικήσουν θέσεις στην επόμενη Ολυμπιάδα της Βραζιλίας το 2016. 

Οι ομάδες μας έκαναν αρκετά καλή προετοιμασία και στη Λιθουανία η αποστολή είχε φτάσει με αρκετή ταλαιπωρία. Εβρεχε κι όλας αλλά παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι ομάδες μας προπονήθηκαν στις όμορφες εγκαταστάσεις του Βίλνιους. Οι ομάδες των ανδρών (Αποστόλου/Κνέζεβιτς και Οικονομίδης/Πλατρίτης) ήταν το νούμερο 3 της διοργάνωσης όπου συμμετείχαν η διοργανώτρια Λιθουανία, η Βοσνία, η Μολδαβία και η Eσθονία.

Οι ομάδες των γυναικών (Αγγελοπούλου/Ζακχαίου και Κωνσταντοπούλου/Λεωνίδου )ήταν το νούμερο 4 της διοργάνωσης όπου συμμετείχαν η διοργανώτρια Λιθουανία, η Εσθονία, Λεττονία και η Βοσνία.

Οι ομάδες των ανδρών έδειχνα να είναι πιο έτοιμες και ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ.Ρουμελιώτης βλέποντας και τους αντιπάλους ήταν αρκετά αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση.

Αντίθετα στις γυναίκες οι ομάδες μας ήσαν νεαρές σε ηλικία και αυτό δείχνει πόσο πολύ επενδύουμε για το μέλλον. Σύμφωνα με την δυναμικότητα των αντιπάλων μας είχαν μια πολύ δύσκολη αποστολή αλλά θα προσπαθούσαν για το καλύτερο.

Τόσο οι ανδρικές μας ομάδες όσο και οι γυναικείες προσαρμόστηκαν σχεδόν αμέσως με τις συνθήκες στο Βίλνιους και στην πρώτη μέρα των αγώνων πέτυχαν νίκες και εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ηταν μια τεράστια επιτυχία αλλά ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ.Ρουμελιώτης ήθελε οι ομάδες να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στον όμιλο και έβαλε στόχο οι ομάδες μας να πάνε στον μεγάλο τελικό τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας ήταν εφικτός.

Τα ματς της πρώτης μέρας ήσαν συγκλονιστικά και οι ομάδες μας έπαιξαν πολύ καλά. Θα σταθούμε ιδιαίτερα στο πρώτο ματς των γυναικών με την Βοσνία που έπρεπε απαραίτητα να πάρουμε την νίκη για να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Αλλιώς τέλειωναν όλα. Αρχή έκαναν οι Κωνσταντοπούλου/Λεωνίδου οι οποίες ηττήθηκαν με 2-0 σετ από τις Βόσνιες αντίπαλες τους. Τα σετ 21-13 και 21-15. Το επόμενο ματς ήταν καθοριστικό. Αγγελοπούλου/Ζακχαίου κατάφεραν να επιβληθούν των αντιπάλων τους με 2-0 σετ (21-18 και 21-13) ισοφαρίζοντας το ματς σε 1-1 νίκες. Στο τρίτο και καθοριστικό παιγνίδι ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός χρησιμοποίησε τις Κωνσταντοπούλου και Αγγελοπούλου για να κάνει την ομάδα μας καλύτερη στην άμυνα και να έχει αποτελεσματική αντεπίθεση. Οι Βόσνιες έπαιξαν με την ομάδα που σημείωσε την νίκη στο πρώτο ματς και οι παίκτριες μας έπαιξαν πολύ καλά παρά το γεγονός ότι χάθηκε το πρώτο σετ με 21-18. Ανασυντάχθηκαν πήραν το επόμενο με 21-15 και στο ταϊ μπρεϊκ τα έδωσαν όλα και πήρα το σετ με 15-9 και φυσικά την μεγάλη νίκη με 2-1. Στον δεύτερο γύρο η ομάδα γυναικών είχε ήδη εξασφαλίσει θέση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης και στον δεύτερο γύρο ηττήθηκε από την Λιθουανία με 2-0 σετ.
Οι ομάδες των ανδρών μετά από σκληρές αναμετρήσεις με την Λιθουανία κατάφεραν να επιβληθούν με 2-0 νίκες ( 2-1 και στα δύο ματς που έπαιξαν) και μπήκαν στον ημιτελικό.

Ετσι από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης είχαμε εξασφαλίσει την πρόκριση στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης αλλά ο μεγάλος στόχος ήταν να προκριθούμε στην τρίτη φάση και αυτό θα γινόταν εφικτό αν οι ομάδες μας προκρίνονταν στους τελικούς τις διοργάνωσης αυτής. Πράγμα που έγινε κατορθωτό αφού οι άνδρες επικράτησαν με 2-1 νίκες της Βοσνίας και οι γυναίκες με 2-0 νίκες επί της Λεττονίας. Η επιτυχία έγινε τεράστια. Μεγάλη πρόκριση στους άνδρες και στις γυναίκες στην τρίτη φάση του
Continental Cup όπου θα διεξαχθεί του χρόνου.
Στους δύο τελικούς που ακολούθησαν η ομάδα των ανδρών ηττήθηκε με 2-1 νίκες από την Εσθονία και η ομάδα των γυναικών ηττήθηκε με 2-0 νίκες από την Λιθουανία. Και στις δύο αυτές αναμετρήσεις οι ομάδες μας αγωνίστηκαν πολύ καλά.

Ομοσπονδιακός προπονητής Μανώλης Ρουμελιώτης δήλωσε: «Η μεγάλη αυτή πρόκριση τόσο των ανδρών αλλά και των γυναικών είναι αφιερωμένη στον Πρόεδρό μας κ. Δαμιανό Χατζηδαμιανού που έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια τιτάνιες προσπάθειες για να αναπτυχθεί σωστά το κυπριακό βόλει αλλά και το μπιτς βόλεϊ. Εχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου χάρις στην δική του υπομονή, επιμονή και προσπάθεια. Όλα τα μέλη των Εθνικών μας ομάδων τον ευχαριστούν και τους εύχονται ταχεία ανάρρωση. Η πρόκριση αυτή ανοίγει διάπλατα την πόρτα για μεγαλύτερη επαφή με το Ευρωπαϊκό αλλά και το Παγκόσμιο μπιτς βόλεϊ και οι ομάδες μας θα προετοιμαστούν ακόμα καλύτερα ώστε το 2015 να ανταποκριθούν στη δύσκολη συνέχεια της διοργάνωσης».

Πηγή: volleyball.org.cy

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.