1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-07-2014 14:01

Η Λάρνακα έδειξε ότι μπορεί...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley U21, που διεξήχθη από τις 23 μέχρι τις 27 Ιουλίου στην παραλία των Φοινικούδων, με διοργανωτή το Δήμο Λάρνακας. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν του κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, με αποκορύφωμα την χθεσινή ημέρα, όπου από νωρίς περισσότεροι από 2.500 φίλοι του Beach Volley βρέθηκαν στο κεντρικό γήπεδο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Παράλληλα, αρκετός κόσμος έμεινε έξω από το γήπεδο, όπου είχε στηθεί γιγαντοοθόνη και παρακολούθησε μέσω της CytaVision τα παιχνίδια, ενώ και όλες οι καφετέριες και τα εστιατόρια ολόκληρου του παραλιακού μετώπου ήταν συνδεδεμένα με το συνδρομητικό κανάλι που προέβαλε τους δύο μεγάλους τελικούς σε άνδρες και γυναίκες, όπου το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν η Πολωνία και ο Καναδάς αντίστοιχα.

Ακολούθησε μια εντυπωσιακή τελετή λήξης, η οποία κορυφώθηκε με τις απονομές των μεταλλίων στις τρεις πρώτες ομάδες, αλλά και τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

«Είναι εντυπωσιακό και κάτι πολύ μεγάλο»

Παρών στους δύο τελικούς ήταν και ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας:

«Κάποιος με ρώτησε ερχόμενος στη Λάρνακα τι περιμένω να δω. Αυτό που βλέπω σήμερα είναι πράγματι εντυπωσιακό, είναι κάτι πολύ μεγάλο. Μπράβο στο Δήμο Λάρνακας, στο Δήμαρχο και σε όλους όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός με απόλυτη επιτυχία».

«Η Λάρνακα κέρδισε το στοίχημα»

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ανέφερε ότι η Λάρνακα κέρδισε το στοίχημα, διοργανώνοντας αγώνες παγκοσμίου επιπέδου:

«Η Λάρνακα μπορεί, η Λάρνακα είναι εδώ και μπορεί να διοργανώσει τουρνουά παγκόσμιας εμβέλειας. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που διοργανώσαμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley U21. Είμαι περήφανος για τους 400 περίπου εθελοντές που είχαμε, είμαι περήφανος για τους χορηγούς μας, είμαι περήφανος που η Λάρνακα είναι εδώ και θα παραμείνει μία πόλη ικανή να αναλάβει και να βγάλει εις πέρας τόσο δύσκολες και απαιτητικές διοργανώσεις».

Βραβεύσεις

Πριν ξεκινήσουν οι δύο μεγάλοι τελικοί, ο κύριος Λουρουτζιάτης θέλοντας να τιμήσει την «ψυχή» των αγώνων, τους εθελοντές, βράβευσε το νεαρότερο εθελοντή, Ορέστη Χρυσοστόμου, 10 μόλις ετών, αλλά και το μεγαλύτερο σε ηλικία, Μιχαλάκη Ιωάννου, 75 ετών.

Παράλληλα, βραβεύτηκαν οι δύο κορυφαίες μορφές που έδωσαν το παρόν τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Χοσέ Λοϊόλα και Τζένιφερ Τζόνσον.

Ο Βραζιλιάνος πρώην μεγάλος αστέρας του αθλήματος και τώρα προπονητής των ΗΠΑ δήλωσε κατενθουσιασμένος από τη διοργάνωση και πρόσθεσε πως η οργανωτική επιτροπή έκανε φανταστική δουλειά, τονίζοντας ότι ο κόσμος που δούλεψε ήταν εγκάρδιος, φιλόξενος και ιδιαίτερα «θερμός» με όλους τους αθλητές και προπονητές.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ, Δαμιανός Χατζηδαμιανού, βράβευσε το Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Λουρουτζιάτη, τον Νίκο Σοφιανό (FIVB Technical Supervisor), τον Ντάριλ Φρίσεν (FIVB Referee Delegate), τον Χοσάμ Μπαγκάτ (FIVB Medical Delegate) και την Πατρίτσια Ντε Ζοέτε (FIVB Media Delegate).

Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα γινόταν κατορθωτό

Αναμφίβολα, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που «φιλοξένησε» η Κύπρος φέτος το καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς τη συμβολή των χορηγών.

Χρυσοί χορηγοί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Volley Νέων κάτω των 21 ετών ήταν ο ΚΟΤ, ο ΚΟΑ, η Petrolina (Holdings) Public Ltd, τα εστιατόρια Ocean Basket και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Ασημένιος χορηγός ήταν το Shark Sugar Free και χάλκινοι ο ΟΠΑΠ και τα Mc Donalds.

Επίσημοι υποστηρικτές ήταν η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, η Nemesis Constructing Ltd, η Εταιρεία Green Dot Cyprus, το Evangelou Garden Center, τα εστιατόρια T.G.I. Fridays, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, το Ammos Beach Bar, η Υδρόγειος Ασφαλιστική, το νερό ΑΓΡΟΣ, η Εταιρεία Carpet Plaza, το νερό Perrier, τα Λατομία Λατούρος, τα φρουτοποτά Nectar, η Εταιρεία Playtech και η Pizza Hut.

Επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος η Cyta Mobile και χορηγός επικοινωνίας η City Free Press και το Time Out Cyprus.

Επίσημος ταξιδιωτικός πράκτορας η Orthodoxou Travel.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους

Μετά την απόλυτη επιτυχία που σημείωσε η διοργάνωση κι αφού στήθηκε ένα όμορφο πάρτι, όλοι, αθλητές, προπονητές, συνοδοί αποστολών, οργανωτική επιτροπή, εθελοντές, διαιτητές, cheer leaders, ανανέωσαν το ραντεβού τους στην παραλία των Φοινικούδων για τον επόμενο χρόνο, σ’ ένα ίσως πιο μεγάλο αθλητικό γεγονός, που θα «φιλοξενήσει» και πάλι η πόλη του Ζήνωνα, η οποία έχει δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.