1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
23-01-2015 12:03

Από το beach volley και το θέατρο στην πολιτική

Ο Παντελής Μαρτίνος μας είναι λίγο πολύ γνωστός από το beach volley και τη συνεργασία του με τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη. Γεννήθηκε στις 26/09/1980 στην Αθήνα, με μητέρα από την Κρήτη και πατέρα από την Κωνσταντινούπολη. Γνωστός για την ... τρέλα και την αγάπη του για τον ΟΦΗ, έχει και καλλιτεχνικές ανησυχίες, αφού ταυτόχρονα εξασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού, αλλά και πολιτικές, αφού είναι υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων. Γι' αυτό και τον συναντήσαμε...

Κατάγεται από τη Μεγάλη Βρύση Αγίας Βαρβάρας του Νομού Ηρακλείου. Η Κρήτη είναι η μεγάλη του αγάπη και γι' αυτό αποφάσισε να είναι εκεί υποψήφιος. Στο σχολείο ήταν από τους μέτριους μαθητές, με γνώσεις μουσικής (πήγε σε μουσικό σχολείο) αλλά και... αποβολές, έτσι για να αλλάζει παραστάσεις.

Το θέατρο πώς ξεκίνησε;

«Το θέατρο ήρθε από μόνο του πριν περίπου 6 χρόνια. Ήθελα να ασχολούμαι μόνο με τον αθλητισμό, αλλά πήγα σε μία σχολή ηχοληψίας. Ήμουν στην παράσταση «το χειμωνιάτικο παραμύθι» του Σαίξπηρ όπου βοηθούσα με τη μουσική και τα υπόλοιπα. Χρειάστηκε να παίξω στη θέση άλλου. Από τότε κάνω κάτι που το αγαπώ πολύ. Έχω περάσει από ηχολήπτης, φροντιστής θεάτρου, βοηθός σκηνοθέτη. Παίζω κυρίως σε παιδικές παραστάσεις γιατί είναι πιο αξιόλογες. Μου έχουν κάνει προτάσεις για πιο βραδινά θέατρα, αλλά προτιμώ να υπάρχει επίπεδο σε οτιδήποτε. Δεν θέλω να παίζω σε «αρπαχτές». Αν ασχολείσαι με παιδιά γεμίζεις ενέργεια».

Που σε βρίσκουμε τώρα;

«Στο θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη, αλλά πιο πολύ κάνουμε περιοδείες. Παίζουμε 3 παραστάσεις κι έχουμε πάει από Κρήτη ως Ορεστιάδα».

Υπάρχει χρόνος να συνδυάσεις beach volley, θέατρο και πολιτική;

«Όταν ενδιαφέρεσαι για κάτι βρίσκεις χρόνος, Ζυγίζεις τα πράγματα και κόβεις χρόνο από κάποιες δραστηριότητες».

Πώς είναι η συνεργασία με τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη;

«Ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης ήταν ένας εξαιρετικός αθλητής βόλεϊ και beach volley, ίσως ο καλύτερος. Είναι ακόμη καλύτερος άνθρωπος και προπονητής. Παίζω beach volley από τα 15 μου κι εκεί που νομίζω ότι τα ξέρω όλα, πάντα κάτι καινούριο μαθαίνω από τον Μιχάλη».

martinos1

Πώς προέκυψε η αγάπη για τον ΟΦΗ;

«Στο Δημοτικό (41ο στην Κυψέλη) όλα τα παιδάκια ήταν Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί. Εμένα πάντα μου άρεσε να διαφέρω. Η μητέρα μου είναι από την Κρήτη, έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία στο νησί, το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μαύρο, οπότε δεν θα μπορούσα να είμαι άλλη ομάδα. Ο κόσμος του ΟΦΗ και της Κρήτης είναι περήφανος, με εσωτερική και εξωτερική δύναμη. Είναι κάτι το διαφορετικό. Ένας λόγος που ασχολήθηκα με την πολιτική είναι το νησί και ο ΟΦΗ. Διάλεξα τον Λεβέντη γιατί είναι ο μοναδικός που δε ήταν ποτέ με το κατεστημένο, είναι αυτοδημιούργητος, δεν ήταν μέσα στις κλίκες. Το όνομα του παραπέμπει σε μία λεβεντιά και είναι ένας λόγος που μου αρέσει παραπάνω. Λεβέντης και Κρητικός πάνε μαζί».

Τι πρεσβεύει η Ένωση Κεντρώων και τι το διαφορετικό θα φέρει;

«Αυτό που θα κάνει το κόμμα του Λεβέντη είναι να προσπαθήσει πραγματικά. Δεν θα ζημιώσει το κράτος με επιχορηγήσεις, ούτε θα βάλει λεφτά στη τσέπη του από την Ευρώπη. Ο κόσμος πεινάει. Πρέπει να είσαι κτήνος να παίρνεις το μισθό του βουλευτή με όλες τις απολαβές και να αφήνεις τον άλλον δίπλα σου να πεθαίνει. Σε καμία περίπτωση δεν θα το κάνουμε αυτό. Δεν έχουμε βλέψεις να βγούμε πρώτο κόμμα, αλλά θέλουμε να γίνει η αρχή με θέματα όπως οι μισθοί των βουλευτών. Δεν περιμένω από τα κανάλια να προβάλουν το κόμμα μας. Μακάρι να μπορέσω να τον βοηθήσω και να γίνει οτιδήποτε καλύτερο για όλους μας. Ο κόσμος πέφτει στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται μία πλύση εγκεφάλου υπέρ του. Η ΧΑ πιστεύω ότι υπάρχει γιατί υπάρχουν δυσκολίες και από αντίδραση πάμε στη μόδα και στα άκρα. Αν βρεθεί τώρα κάτι πιο ακραίο, θα πάνε εκεί».

Θα συνεργαζόσασταν με το ΣΥΡΙΖΑ;

«Αν ήταν για το καλό ναι, θα το έκανα. Αν σοβαρευτούν και πουν αλήθειες. Τώρα μου θυμίζει παράσταση στο θέατρο. Κάποια πράγματα που λένε είναι εκτός πραγματικότητας. Χρυσή Αυγή σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει αν πάνε καλά τα πράγματα. Με ένα τέτοιο κόμμα είναι δύσκολο να συνεργαστείς».

martinos3

Το beach volley θα το συνεχίσεις αν εκλεγείς;

«Δεν θα το σταματήσω ποτέ! Αν βγω, η πρώτη μου εμφάνιση θα είναι με μπλούζα ΟΦΗ ή Snakes, και το ποτήρι που θα έπινα νερό στη Βουλή, του ΟΦΗ θα ήταν».

Αναφερόμενος στον ΟΦΗ, τι έχεις να πεις για τα προβλήματα;

«Υπάρχει παραπληροφόρηση και πολλά άτομα που εμφανίζονται ως σωτήρες, είναι αυτοί που πάνε να σκοτώσουν τα παιδικά μας όνειρα. Όπως έκαναν σε φίλους του Ηρακλή, του Άρη και της ΑΕΚ. Μακάρι κάποιος να σταματήσει το οποιοδήποτε λαμόγιο όταν θέλει να χρησιμοποιήσει την αγάπη για τις ομάδες».

Προεκλογική υπόσχεση θα δώσεις;

Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις. Θέλω να κάνω έργα. Θα πω όμως μία μαντινάδα. «Καλλιά κεντρώος και φτωχός στα όρη και στο χιόνι, παρά δεξιός γενίτσαρος σε τούρκικο σαλόνι.

Πρέπει να νοιαζόμαστε περισσότερο για τον συνάνθρωπο μας, να μη φοράμε παρωπίδες και να μην περιμένουμε από άλλους να κάνουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εμείς».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.