1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
21-04-2015 13:07

Kings n Queens beach volley tournament

Ένα από τα πιο επιτυχημένα τουρνουά beachvolley της Κρήτης μπορεί να θεωρηθεί το KingsnQueens που μετρά 4 χρόνια παρουσίας στις Ρεθεμνιώτικες παραλίες.
Όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν δύο πρώην αθλητές της σάλας γοητεύτηκαν από την μαγεία της αμμουδιάς και αποφάσισαν να πάρουν όλη την αγάπη τους γι αυτό το άθλημα και να την μετατρέψουν σε μια διοργάνωση που έμελλε να αγαπηθεί από πολλούς.

Ο Κυριάκος Μπεμπής και ο Κώστας Νομικός πρώην αθλητές, όπως αναφέραμε, του ΟΠΕΡ θέλησαν να κάνουν πράξη ένα όνειρό τους και να επιχειρήσουν να διοργανώσουν ένα τουρνουά όπως ονειρεύονταν αυτοί πως θα πρέπει να είναι. Δηλαδή σε έναν όμορφα σχεδιασμένο χώρο με σωστά διαμορφωμένα γήπεδα και περιβάλλον που να υπενθυμίζει σε όλους πως το δημοφιλέστερο καλοκαιρινό άθλημα είναι πάνω από όλα ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

Τι καλύτερο λοιπόν θα μπορούσαν να βρουν από το BajaBeachBar. Οι προδιαγραφές κατάλληλες και για τους δύο στόχους. Εξαιρετικά γήπεδα για την διοργάνωση και ακριβώς δίπλα ένας χώρος όπου όλοι θα μπορούσαν να περάσουν ένα όμορφο τριήμερο γεμάτο γέλιο και διασκέδαση.

Οι επαφές με το Bajaέγιναν, βρέθηκε η ημερομηνία και από κει και πέρα όλα άρχισαν να σχεδιάζονται για το 1ο Κings & Queens. Τα δυο παιδιά έτρεξαν, προσπάθησαν και κατάφεραν να είναι όλα έτοιμα το μεσημέρι της Παρασκευής. Το ημερολόγιο έγραφε 29 Ιουλίου. Αθλητές αλλά πάνω από όλα φίλοι βρέθηκαν όλοι εκεί για να ξεκινήσει το τουρνουά.

Οι μάχες πολλές και σκληρές, οι πλάκες και η διασκέδαση στα ύψη και το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η ικανοποίηση και η δικαίωση αυτών των δύο παιδιών, που δεν σταμάτησαν να δέχονται συγχαρητήρια από όλους, σε μια διοργάνωση που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η καλύτερη εκείνης της σεζόν. Βασιλιάδες αναδείχθηκαν οι Χνάρης-Λαδάκης μετά από έναν επεισοδιακό τελικό όπου επικράτησαν των Μουντράκη-Μπελενιώτη, ενώ στις γυναίκες βασίλισσες στέφθηκαν οι Λειβαδιτάκη-Σημαντηράκη όπου κατάφεραν να επικρατήσουν των Χριστοδούλου-Κούρδογλου σε ένα τελικό που προσέφερε εκπληκτικό για όλους θέαμα.

Η πρώτη χρονιά έλαβε και συνέχεια καθώς μετά την τόση επιτυχία όλοι ζητούσαν και νέα διοργάνωση κι έτσι το καλοκαίρι του 2012 όλοι περίμεναν την 2η σειρά του Kings&Queens. Το Bajaήταν και πάλι ο χώρος που φιλοξένησε το τουρνουά το οποίο είχε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από το πρώτο. Το τριήμερο 21 με 23 Ιουλίου όλοι παρευρέθησαν στο Ρέθυμνο για να σηματοδοτηθεί η έναρξη των αγώνων. Αυτή τη φορά υπήρχε πιο έντονος ανταγωνισμός καθώς υπήρξαν και παίκτες από την πρωτεύουσα ανεβάζοντας τον πήχη.

Βασιλιάδες για το 2012 αναδείχθηκαν ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Θάνος Μαρούλης με συμπαίκτη τον Αποστόλη Πιστίκη σε έναν άκρως συναρπαστικό τελικό όπου επικράτησαν του προηγούμενου πρωταθλητή Γιώργου Λαδάκη ο οποίος με συμπάικτη τον Μιχάλη Τεφτσή δεν κατάφερε να γίνει ξανά βασιλιάς. Ενώ στις βασίλισσες ο τελικός ήταν σχεδόν ίδιος με της πρώτης σεζόν καθώς τρεις από τις τέσσερις αθλήτριες ήταν ίδιες, η Ελένη Λειβαδιτάκη άλλαξε συμπαίκτρια και αυτή την φορά με την Χριστίνα Τζουβαδάκη διατήρησε τα σκήπτρα της νικώντας και πάλι στον τελικό τις Χριστοδούλου-Κούρδογλου με σκορ 2-1.

Το καλοκαίρι του 2013 όλοι είχαν καταλάβει πως το Kings&Queensέχει γίνει πλέον θεσμός ακόμα και η ένωση πετοσφαίρισης Κρήτης η οποία ήρθε σε συμφωνία με τους Κυριάκο και Κώστα ώστε η διοργάνωση να συμπεριληφθεί στο Παγκρήτιο Σιρκουί και να είναι πλέον επίσημο τουρνουά...!

Όλα λοιπόν ήταν έτοιμα και με κάθε επισημότητα ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου το 3ο στην σειρά τουρνουά. Παίκτες από όλη την Κρήτη βρέθηκαν για μια ακόμα χρονιά στο αγαπημένο τους Βajaώστε να αγωνισθούν για το στέμμα του βασιλιά και της βασίλισσας της παραλίας.

Στις 26 Ιουλίου λοιπόν είχε φτάσει η ώρα των τελικών και όλοι ήταν έτοιμοι να παρακολουθήσουν δυο σπουδαία παιχνίδια. Στον τελικό των γυναικών η Χρυσάνθη Χριστοδούλου με τρίτη συνεχή παρουσία σε τελικό αυτή την φορά όμως με συμπαίκτρια της την Ραφαέλλα Χατζάκη ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου μετά από έναν εξαίσιο τελικό όπου επικράτησαν των εξ Αθηνών αντιπάλων τους Σαλούστρου και Μαγκανάρη με 2-1 σετ. Έπειτα από αυτό το εκπληκτικό παιχνίδι ακολούθησε ο τελικός των αντρών όπου κι εκεί υπήρχε ένας αθλητής με τρίτη σερί παρουσία. Ο λόγος για τον Γιώργο Λαδάκη ο οποίος με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα στους δύο προηγούμενους τελικούς θέλησε να επιστρέψει στην κορυφή με συμπαίκτη έναν Πατρινό "Χανιώτη" τον Νεκτάριο Γεωργακόπουλο. Βρέθηκαν απέναντι σε έναν γνώριμο αντίπαλο, τον φίλο τους Θάνο Μαρούλη ο οποίος μετά από μια επιτυχημένη σεζόν με τα χρώματα του Πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακού κατέβηκε και πάλι στο Ρέθυμνο και έφτασε σε έναν ακόμη τελικό για το στέμμα του βασιλιά αυτή την φορά με συμπαίκτη τον Γιάννη Ξυλούρη γνωστό και ως "Hulk". Το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες μιας και οι δύο ομάδες έδωσαν τα πάντα μέσα στο γήπεδο αναγκάζοντας το κοινό να χειροκροτεί σε κάθε φάση. Νικητές αναδείχθηκαν οι ψυχραιμότεροι στα κρίσιμα σημεία Λαδάκης και Γεωργακόπουλος με 2-1 σετ.

Το 2014 ήταν μια χρονιά μεγάλων αλλαγών για το Kings&Queensκαθώς η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να γίνει μικτό το τουρνουά αλλά και να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής. Το OlympicPoolBar&Plazπήρε την θέση του Baja και με ανανεωμένο ηθικό και χώρο όλοι άρχισαν να ψάχνουν τον ιδανικό συμπαίκτη και την κατάλληλη συμπαίκτρια για να φτάσουν στο πολυπόθητο πρώτο σκαλί του βάθρου. Στις 14 Ιουνίου αυτή την φορά οι ομάδες βρέθηκαν στην παραλία του Οlympicκαι τα "ζευγάρια" άρχισαν την μάχη τους.

Την Κυριακή στον μεγάλο τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι το ζευγάρι των Νεκτάριου Γεωργακόπουλου με συμπαίκτρια την Ελεάννα Χατζάκη και απέναντί τους οι Κυριάκος Μπεμπής με την Χριστίνα Τζουβαδάκη. Οι δύο ομάδες πάλεψαν μέχρι τέλους στην κυριολεξία σε έναν επεισοδιακό τελικό ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε λόγω τραυματισμού του Κυριάκου Μπεμπή στο τάι μπρέικ με το σκορ να είναι 13-13. Τυπικά Γεωργακόπουλος και Χατζάκη κέρδισαν τον αγώνα όμως και οι δύο ομάδες στα πλαίσια του fairplayπανηγύρισαν σαν νικητές και διασκέδασαν στην συνέχεια στο μπαρ του Olympic.

Φτάσαμε στο 2015 με την οργανωτική επιτροπή να έχει ήδη αποφασίσει την διεξαγωγή τριών μικτών τουρνουά για τον Μάιο και τον Ιούνιο και του originalKings&Queensμε την παλιά του μορφή δηλαδή αντρικού και γυναικείου.!

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις ημερομηνίες και τις ονομασίες των τουρνουά:

1) 8-10 Μάη Μικτό τουρνουά " How you met your partner.? "

2) 22-24 Μάη Μικτό τουρνουά " Two and half set "

3) 5-7 Ιούνη Μικτό τουρνουά " Prison tie break "

4) 24-26 Ιούλη Kings n Queens tournament ( Αντρών/Γυναικών )


Κείμενο:

Γιώργος Πάτερος

b2.jpgb1.jpgb4.jpgb7.jpgb5.jpgb3.jpgb6.jpg

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.