1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
09-07-2015 17:39

Μαυρομάτης: «Να βγει η ψυχή του Έλληνα στο γήπεδο»

Η περιπέτεια της Εθνικής Ανδρών στο European League 2015 ξεκινά αύριο το βράδυ (20:00, ΕΡΤ2) στο ΔΑΚ Ευόσμου, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Ρουμανία, με τον δεύτερος αγώνα να διεξαγεται στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα το Σάββατο 11/7).

Σήμερα (09/07) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου των αγώνων, όπου μίλησαν για την προσπάθεια και τους στόχους της Εθνικής ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος και ο αρχηγός της Εθνικής Μενέλαος Κοκκινάκης.

Το λόγο πήρε πρώτος ο Αχιλλέας Μαυρομάτης.

«Σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας, όλα τα καθημερινά πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Πολύ περισσότερη η συμμετοχή σ' αυτή τη διοργάνωση, που ελπίζουμε ότι για την Εθνική μας ομάδα θα ολοκληρωθεί στο φάιναλ φορ της Πολωνίας, το Δεκαπενταύγουστο.

Η τελευταία κρίση ήρθε σε μια στιγμή που είχαμε ολοκληρώσει μια εξαιρετική παρουσία στο World League, οργανωτικά και αγωνιστικά. Με τη φόρα που είχαμε, μπορούσαμε να περιμένουμε σπουδαία πράγματα στην συνέχεια.

Μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, θα μπορούσαμε ακόμα και να εξετάσουμε τη μη συμμετοχή μας στο European League και φαντάζομαι ότι οι ξένοι θα μας δικαιολογούσαν. Ωστόσο, εμείς είπαμε ότι μένουμε εδώ και πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε. Η ζωή παίρνει δύναμη από δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός.

Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με τα ελάχιστα απαιτούμενα. Οι παίκτες και οι προπονητές αντιλαμβάνονται την προσπάθεια αυτή και θα βγάλουν στο γήπεδο την ψυχή του Έλληνα, ώστε να πάρουν όσα δικαιούμαστε αγωνιστικά και ακόμα περισσότερα. Ευχαριστώ τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο της ομάδας, που παρά τις δύσκολες συνθήκες δίνουν το 100%, ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία, αλλά και τη διεθνή οικογένεια του αθλήματος, τη FIVB τη CEV και την Βαλκανική Ένωση, που έδειξε έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό μας και μας επέτρεψε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Με τη βοήθεια του κόσμου στα εντός έδρας παιχνίδια και με την προσπάθεια των παικτών, θέλουμε να πανηγυρίσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Σε ερώτηση για το τι ήταν αυτό που κράτησε ζωντανή τη φλόγα στην εθνική ομάδα, μέσα σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον ο κ. Μαυρομάτης απάντησε: «Σαν Ομοσπονδία βιώσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις οι οποίες ξεκινούσαν κι από τα εσωτερικά μας προβλήματα. Η κρίση στο ελληνικό βόλεϊ ξεκίνησε πριν την γενική κρίση κι αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ να βιώσουμε ακραίες καταστάσεις και να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας έχοντας έναν συγκεκριμένο στόχο. Αν με συνέπεια και χωρίς παρεκκλίσεις συνεχίσουμε την προσπάθεια, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η υπομονή λείπει κάποιες φορές από τον αθλητισμό και την κοινωνία μας. Η δουλειά στα νέα παιδιά ήταν επιλογή από την πρώτη στιγμή και οι 8 προκρίσεις την τελευταία πενταετία από τις αναπτυξιακές εθνικές σε τελικές φάσεις ευρωπαϊκών ή παγκοσμίων πρωταθλημάτων είναι πολύ σημαντικές.

Κάποια αρνητικά αποτελέσματα δεν μας πανικόβαλλαν και δεν μας οδήγησαν σε ακραίες αποφάσεις, αλλά επιμείναμε και συνεχίσαμε την προσπάθεια και δεν είναι τυχαίο ότι τα παιδιά είναι εδώ και προσπαθούν».

 

**Τα εισιτήρια των αγώνων κοστίζουν 3 ευρώ (την ημέρα) και οι φίλοι του βόλεϊ μπορούν να τα προμηθεύονται από την είσοδο του ΔΑΚ Ευόσμου τις ημέρες των αγώνων.

Διαβάστε επίσης: Κοκκινάκης: «Δεν θα μας επηρεάσουν τα προβλήματα»

Δρίκος: «Απόλυτα απαραίτητη η συμμετοχή στο European League»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ