1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
09-07-2015 17:52

Δρίκος: «Απόλυτα απαραίτητη η συμμετοχή στο European League»

Τη σημασία που έχει η συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας στο European League για τη βελτίωση της, τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Δρίκος, ο οποίος πήρε το λόγο μετά τον Αχιλλέα Μαυρομάτη στη Συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα.

«Η συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, όπως είναι το European League, είναι απόλυτα απαραίτητη γιατί η αντιμετώπιση τέτοιων ομάδων, η παρακολούθηση από κοντά το πώς εξελίσσεται ένα κομμάτι του Ευρωπαϊκού βόλεϊ, είναι επί της ουσίας για μια νεανική ομάδα σαν τη δική μας ένας μηχανισμός προόδου. Αν δεν συμμετέχουμε είναι βέβαιο ότι δεν προοδεύουμε. Η πρόοδος έρχεται μόνο όταν παίζεις στο μεγάλο γήπεδο και εννοώ τα μεγάλα παιχνίδια, όχι από την προπόνηση και την υπέρ-προπόνηση κάτι που αποτελεί έναν ελληνικό μύθο. Αν δεν είσαι εκεί δεν προοδεύεις.

Το λέω αυτό γιατί ατυχώς πολλές φορές υπάρχουν αμφιβολίες για την χρησιμότητα της συμμετοχής σε τέτοιες διοργανώσεις.

Ο ελληνικός αθλητισμός βιώνει αυτό που βιώνει η ελληνική κοινωνία τώρα. Δηλαδή αυτή την υπό-χρηματοδότηση, ο ελληνικός αθλητισμός το βιώνει εδώ και μια πενταετία. Αυτό που βλέπετε να γίνεται εδώ είναι το αποτέλεσμα μια τεράστιας δυσκολίες πέντε ετών. Το ότι είμαστε εδώ και εκπροσωπούμε την πατρίδα μας είναι από μόνο του μια σημαντική νίκη. Θα ήταν πολύ εύκολο να μην είμαστε εδώ.

Μετά το World League η ομάδα έδειξε ότι έκανε βήματα προόδου. Στόχος είναι να διατηρήσουμε αυτή την πρόοδο, πράγμα που δεν είναι εύκολο, δεν είναι απλό, αλλά το μεγάλο κίνητρο είναι να πιστοποιήσουμε ότι η ομάδα εξαρτάται όλο και λιγότερο από τις μεγάλες παρουσίες και ότι κάνει σημαντικά βήματα για να γίνει ομάδα και μεγαλώνει τη δεξαμενή των ικανών αθλητών της.

Από τους 15 αθλητές, μόνο οι δύο είναι νέα πρόσωπα συγκριτικά με το World League. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δοθούν περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες σε κάποια παιδιά, ώσε να δούμε τι μπορούμε να περιμένουμε στη συνέχεια από αυτούς και γι' αυτό το καλοκαίρι αλλά και το επόμενο.

Ο όμιλός μας είναι δύσκολος, καθώς συμμετέχουν τρεις ομάδες (Σλοβενία, Κροατία, Λευκορωσία) που έχουν προκριθεί στα τελικά του Ευρωβόλεϊ 2015. Μεγάλο μέρος το πώς θα εξελιχθεί ο όμιλός θα κριθεί στο πώς θα αντιμετωπίσουν τα παιχνίδια αυτές οι ομάδες, αν δηλαδή το δουν έως προετοιμασία για το Ευρωβόλεϊ ή αν θα ξεκουράσουν παίκτες ή όχι.

Μας ενδιαφέρει να διατηρούμε το αγωνιστικό επίπεδο, αλλά δεν είναι εύκολο να ξεκινάμε κάθε φορά από εκεί που ήμασταν πέρσι.

Αν πούμε ότι πέρσι τερματίσαμε 2οι κι αυτό είναι ένα 'μαξιλαράκι' και το παίρνουμε ως δεδομένο, προφανώς αυτό είναι λάθος γιατί είναι μια νέα διοργάνωση, με καινούργιους αντιπάλους και διαφορετικούς στόχους για μας. Στόχος μας είναι να ξαναφτάσουμε ψηλά, αλλά προέχει να διατηρήσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει και ατομικά και ομαδικά.

Επίσης όλοι ξέρουμε ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για αγώνες μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και θα ήταν δύσκολη περίοδος λόγω καλοκαιριού και ζέστης ακόμα κι αν όλα τα άλλα πήγαιναν καλά.

Τα προβλήματα όμως είναι μεγαλύτερα τώρα γιατί είναι προφανώς δύσκολο για όλους μας, προπονητές και αθλητές, κι εκεί είναι η μεγάλη προσπάθεια κι αυτό θα είναι κέρδος μας σε ανθρώπινο επίπεδο, να προσπαθήσουμε να μείνουμε απερίσπαστοι από τα απλά καθημερινά προβλήματα, που δεν τα είχαμε μέχρι πριν από μία εβδομάδα.

Δηλαδή την ανάγκη να έχουμε τα όποια λίγα χρήματα για το προς το ζην... Την ανάγκη του να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που έχουμε πίσω, στις οικογένειες, θα πρέπει να την βάλουμε σε δεύτερη μοίρα, ώστε να μην μας αποσπά την προσοχή από τον σημαντικό στόχο που είναι το να είμαστε καλοί και να γινόμαστε καλύτεροι σ' αυτή την διοργάνωση.

Νομίζω ότι είναι υποχρέωση όλων μας, αλλά κυρίως των αθλητών να δείξουν ότι η συμμετοχή σε τέτοιες διοργανώσεις είναι απαραίτητη και όχι συζητήσιμη. Να δείξουν ότι η πρόοδος που έχουμε είναι σταθερή και διαρκής και είμαι βέβαιος αό τη μεριά μου ότι θα κάνουνε και θα κάνουμε όλοι, ώστε να επαναλάβουμε και να κάνουμε καλύτερη από την περσινή πορεία, μέσα σε συνθήκες δυσκολότερες, αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές.

Σε ερώτηση για τον αυριανό μας αντίπαλο την Ρουμανία ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε: «Η Ρουμανία φαίνεται ότι κάνει πίσω στην περσινή προσπάθεια ανανέωσης και συμμετέχει φέτος στο European League με την πιο έμπειρη της ομάδα, με αθλητές από 26 έως 35 ετών. Υπάρχει πιθανότητα μεγάλη ο νεαρότερος παίκτης της Ρουμανίας να είναι μεγαλύτερος από τον πιο έμπειρο δικό μας παίκτη. Έχει συλλόγους που συμμετέχουν με πιστότητα, μεγαλύτερη από τις δικές μας ομάδες. στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε ερώτηση για το τι ήταν αυτό που κράτησε ζωντανή τη φλόγα στην εθνική ομάδα, μέσα σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον ο κ. Δρίκος απάντησε: «Πρώτα απ' όλα επενδύσαμε σε μια νέα φουρνιά αθλητών ου ήταν στο επαγγελματικό τους ξεκίνημα και η διάθεση κι η όρεξη των αθλητών για καταξίωση, για βελτίωση των ίδιων και της ομάδας ήταν που έδωσε την απαραίτητη ώθηση. Κάναμε ένα πρώτο βήμα με την περσινή συμμετοχή στον τελικό του European League, ένα ακόμη με την συμμετοχή μας φέτος στο World League. Όλο αυτό βέβαια συνεπικουρούμενο από την Ομοσπονδία καθώς αν δεν παίζαμε στο World League θα ήταν τελείως διαφορετικό το σκηνικό. Πλέον χρησιμοποιούμε τις διοργανώσεις, δεν μας χρησιμοποιούν αυτές και κυρίως δεν τις διεκπεραιώνουμε απλά. Κυρίως όμως αυτό που έδωσε κίνηση στα πράγματα, όπως πρέπει να γίνεται πάντα, είναι η διάθεση των αθλητών».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα ο κ. Δρίκος τόνισε: «Ο Φιλίποφ έχει πρόβλημα στον αυχένα του. Είναι αντιμετωπίσιμο νομίζω, μας κλονίζει λίγο στη διαδικασία της προπόνησης, αλλά πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί».

 

**Τα εισιτήρια των αγώνων κοστίζουν 3 ευρώ (την ημέρα) και οι φίλοι του βόλεϊ μπορούν να τα προμηθεύονται από την είσοδο του ΔΑΚ Ευόσμου τις ημέρες των αγώνων.

Διαβάστε επίσης: Κοκκινάκης: «Δεν θα μας επηρεάσουν τα προβλήματα»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ