1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-05-2024 17:46

Στο τιμόνι του Ολυμπιακού ο Αντρέα Γκαρντίνι

Ο 58 χρονος Αντρέα Γκαρντίνι είναι και επίσημα ο διάδοχος του Ντανιέλ Καστελάνι στον πάγκο της νταμπλούχου ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού.

Ο Ιταλός προπονητής είναι ένας θρύλος του παγκοσμίου βόλεϊ που μεσουράνησε ως παίκτης με την μεγάλη Σκουαντρα Αντζούρα της δεκαετίας του ‘ 90, ενώ ως προπονητής δούλεψε με μεγάλη επιτυχία στο Πολωνικό πρωτάθλημα σε Όλστιν, στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ζάκσα, στη Γιαστρέμπσκι, στη Σκρα Μπελσάτοφ, και στην Ιταλία στην Πιατσέντζα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Αντρέα Γκαρντίνι. Ο Ιταλός προπονητής (ημ. γέννησης 1/10/1965) αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του συλλόγου.

O Αντρέα Γκαρντίνι διαθέτει πολύ «πλούσιο» βιογραφικό και σπουδαία ιστορία στο άθλημα, πρωτίστως ως αθλητής. Στην προπονητική του καριέρα, ο 58χρονος κόουτς έχει δουλέψει σε μεγάλες δυνάμεις του πολωνικού βόλεϊ, καθώς και στην ιταλική Πιατσέντσα, τη σεζόν 2019-20.

Στην Πολωνία, σε δύο χρόνια (2017-19) στην Ζάσκα, ο Ιταλός τεχνικός κατέκτησε ένα νταμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο) και έφτασε ως το Final-4 του Champions League, κέρδισε πρωτάθλημα και Super Cup με την Γιαστρέμπσκι, τη διετία 2020-22, ενώ στη συνέχεια (2022-24), εργάστηκε στην Σκρα.

Στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας, από το 2014 έως το 2017, ο νέος κόουτς του Θρύλου εργάστηκε στην επίσης πολωνική Ολστιν, ενώ ήταν βοηθός προπονητή στην Εθνική Πολωνίας και στην Εθνική Ιταλίας, τις περιόδους 2011-13 και 2007-11, αντίστοιχα.

Ως αθλητής, ο νέος προπονητής των «ερυθρόλευκων» αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης και τρεις κόσμου, με την Εθνική Ιταλίας, ενώ κατέκτησε και δύο Ολυμπιακά μετάλλια.»

   

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ