1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-06-2024 22:07

Ο βασικός πασαδόρος της εθνικής Ολλανδίας Βέσελ Κέμινκ στον ΠΑΟΚ!

Την «βόμβα» Βέσελ Κέμινκ ενεργοποίησε ο ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον 31 χρονο (1μ93) βασικό πασαδόρο της Εθνικής Ολλανδίας που έρχεται στον ΠΑΟΚ για να κάνει την διαφορά και να τον οδηγήσει στην κατάκτηση τίτλων.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για τον Κέμινκ που εχει αγωνιστεί σε πολύ υψηλό επίπεδο με την εθνική Ολλανδιίας και στην Ιταλία με την Πάντοβα, και στην Τσεχία, αναφέρει:

«Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ ανδρών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Βέσελ Κέμινκ, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. 

Γεννημένος στην Ολλανδία στις 29/05/1993, ο Βέσελ Κέμινκ αγωνίζεται ως πασαδόρος και έχει ύψος 198cm. 

Έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τη σεζόν 2014-15, παίζοντας με την φανέλα της ολλανδικής. Ίντερ Ράισβαικ, όντας παράλληλα διεθνής με την Εθνική Ομάδα Ολλανδίας U20, με την οποία αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20. 

Τη σεζόν 2016-17 παρέμεινε στην Ολλανδία, αλλά αυτή την φορά για λογαριασμό της Ντίναμο Άπελντορν. Σ' εκείνη την σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, συμβάλλοντας στην πορεία της ομάδας έως τους «8» του CEV Challenge Cup. 

Η επόμενη σεζόν (2017-18) τον βρήκε στο Βέλγιο, παίζοντας με την φανέλα της Λίντεμανς Αλστ. Εκεί, έφτασε έως τους «8» του CEV Men's Cup. Σε εθνικό επίπεδο, αγωνίστηκε με την Εθνική Ανδρών της Ολλανδίας, τόσο στο Γκόλντεν Λιγκ, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Τη σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε στην Ιταλία, για λογαριασμό της Μόντενα, αποκομίζοντας παράλληλα τις πρώτες του παραστάσεις από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το CEV Champions League.

Με την φανέλα της Μόντενα κατέκτησε στο ιταλικό Σούπερ Καπ, ενώ παράλληλα με την φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας το χάλκινο μετάλλιο στο Γκολντεν Λιγκ.

Την επόμενη αγωνιστική χρονιά (2019-20), βρέθηκε στο Μαυροβούνιο, παίζοντας για την Μπούντβα. Σε μία σεζόν η οποία στιγματίστηκε από την πανδημία, ο Ολλανδός πασαδόρος κατέκτησε το κύπελλο Μαυροβουνίου, με τις υπόλοιπες διοργανώσεις να μην διεξάγονται.

Έπειτα, από τη σεζόν 2020-21 έως και την προηγούμενη (2023-24) αγωνίστηκε στην Τσεχία, με την φανέλα της Καρλοβάρσκο. Στην διαδρομή του αυτή, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Τσεχίας, δύο Σούπερ Καπ Τσεχίας, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε εξαιρετικές πορείες, τόσο στο CEV Champions League, όσο και στο CEV Men's Cup.

Παράλληλα, ως διεθνής, αγωνίστηκε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις με την Εθνική Ολλανδίας, παίζοντας τόσο στο προολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, όσο και στο Volleyball Nations League. 

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, ο Βέσελ Κέμινκ, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον ΠΑΟΚ, Όταν ο μάνατζερ μου, με ρώτησε αν θέλω να παίξω στον ΠΑΟΚ, δεν το σκέφτηκα καθόλου αφού αμέσως η αντίδραση μου ήταν: «πάμε να το κάνουμε!».

Ο ΠΑΟΚ έχει μία εκπληκτική ιστορία, έναν εξαιρετικό κόσμο, και ελπίζω σε νέες μεγάλες στιγμές τη νέα σεζόν!». 

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Βέσελ!

 

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ