1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-06-2024 19:09

Η αλήθεια για τον Ντανιέλ Καστελάνι

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

O Nτανιέλ Καστελάνι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην Ελλάδα σε φίλους και αντιπάλους, προτίμησε την Japan Tobaco για τη συνέχεια της καριέρας του, αφού η οικονομική πρόταση ήταν μεγάλη και ήθελε να ζήσει την εμπειρία στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Τον πρόλαβε ο καρκίνος.

acropolis3

Με ανακοίνωση της αργεντίνικης ομοσπονδίας μάθαμε ότι λόγω προβλήματος υγείας αποχωρεί και ξεκινά νέο κύκλο θεραπειών. Επικοινωνήσαμε μαζί του και αφού ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες για την συμπαράσταση τους, Ολυμπιακούς και μη, μας είπε ανάμεσα στα άλλα:

Έχει υποτροπή στον καρκίνο που παρουσιάστηκε πριν από δυο χρόνια. Δεν είναι ευτυχώς μετάσταση. Θα ξεκινήσει χημειοθεραπείες στις 3 Ιουλίου και ο κύκλος θα κρατήσει περίπου ένα εξάμηνο.

acropolis4

Ακύρωσε την συμφωνία με την ιαπωνική ομάδα γιατί θέλει να είναι ήρεμος και απερίσπαστος δίπλα στην οικογένεια του.

Η αργεντίνικη ομοσπονδία του έδωσε άδεια, με το ελεύθερο να επιστρέψει όταν κρίνει ότι είναι ετοιμοπόλεμος. Στην εθνική γυναικών όπου παίζουν οι Φαριόλ, Μερκάδο, Νίζετιτς θα μείνει το επιτελείο του.

Θα ασχοληθεί με την κηπουρική στο σπίτι του, ένα όνειρο που ήθελε να πραγματοποιήσει όταν σταματούσε την προπονητική.

Έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό και την ομάδα. Εντυπωσιάστηκε από τον Μιχάλη Κουντούρη που ήταν δίπλα στην ομάδα και από τους συνεργάτες του. Ξεχώρισε τον Αντώνη Βουρδέρη που θα μπορούσε να γίνει πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό και τον Σπύρο Μπλέτσα για την αφοσίωση του στην ομάδα.

Θα ήθελε περισσότερη υποστήριξη από τους οπαδούς στην ομάδα, αλλά πιστεύει ότι αποτέλεσαν τροχοπέδη τα επεισόδια και οι συνέπειες από το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Έφυγε από τον Ολυμπιακό γιατί ήθελε να ζήσει μια περίοδο τον ιαπωνικό τρόπο ζωής. Οι Ιάπωνες ικανοποίησαν όλα τα αιτήματα του. Παρείχαν ακόμη και στα παιδιά του διευκολύνσεις που κάνουν εμπόριο από την Αργεντινή στην Κίνα.

Και κατέληξε: "Θα κερδίσω για δεύτερη φορά τον καρκίνο. Δεν φοβάμαι"

acropolis2

Φωτό με την οικογένεια του στην Ακρόπολη

Για την ιστορία

«Η Ομοσπονδία Βόλεϊ της Αργεντινής αναφέρει ότι, λόγω ιατρικής περίθαλψης που θα λάβει σύντομα, ο προπονητής Ντανιέλ Καστελάνι δεν θα είναι επικεφαλής των Las Panteras (εθνική γυναικών Αργεντινής) για τις επόμενες προκλήσεις του 2024 και θα επανενταχθεί μετά την αποκατάσταση της υγείας του.Ο προπονητής, με μεγάλη διεθνή εμπειρία σε εθνικές ομάδες και συλλόγους, είχε ενταχθεί στην Εθνική Ομάδα Γυναικών στις αρχές της σεζόν του 2023 και οδήγησε την ομάδα στη νίκη στο Παναμερικανικό Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία.

Το 2024 ήταν επικεφαλής στις δυο νίκες με την Κορέα.Ο Καστελάνι έκανε πρόσφατα αρκετές ιατρικές εξετάσεις και πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη σωματική του υγεία, γι’ αυτό και αυτή την Πέμπτη πραγματοποίησε την τελευταία του προπόνηση πριν αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες θεραπείες.Η Εθνική ομάδα, η οποία θα αγωνιστεί στο Challenger Cup στις Φιλιππίνες από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου, θα έχει υπεύθυνο τον βοηθό του Καστελάνι, Φακούντο Μοράντο να και ασίσταντ τον Μάρτιν Αμπροσίνι συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησαμ από την περασμένη σεζόν.

Η FeVA και οι Las Panteras, μαζί με όλο το αργεντίνικο βόλεϊ, εκτιμούν την τεράστια προσπάθεια, τη διδασκαλία και τη δουλειά που προσέφερε ο Καστελάνι σε αυτό το πρώτο στάδιο της δουλειάς του και του εύχονται ταχεία ανάρρωση.
Δύναμη, Ντάνιελ!»

 Με τον φίλο του Κώστα Μαργαρίτη

margaritis

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ