1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-04-2024 09:56

Εκεί θα συνεχίσει ο Μπόμπι Γιορντάνοφ που είπε «όχι» στον Φλοίσβο

Ο Μπόμπι Γιορντάνοφ διέπρεψε στα ελληνικά γήπεδα, αλλά δεν θέλησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Volley League, μετά την αξιοθαύμαστη πορεία του Μίλωνα.

Ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ ξεκίνησε την καριέρα του στην πετοσφαίριση από την ηλικία των 18 ετών στη βουλγάρικη Λέφσκι Σόφιας, στην οποία αγωνίστηκε από το 2001 μέχρι το 2006, και με την οποία κατέκτησε 5 Πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Βουλγαρίας.

Τον Ιανουάριο του 2007 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, στον οποίο παρέμεινε μέχρι και την περίοδο 2007-08, όπου περιέργως δεν καθιερώθηκε. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Ε.Α. Πατρών, την οποία οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της από την καθιέρωση της Εθνικής Κατηγορίας στην κατάληψη της 3ης θέσης του Πρωταθλήματος Ελλάδας κατά την περίοδο 2008-09. Την επόμενη χρονιά συνεχίζοντας τις καταπληκτικές του εμφανίσεις αναδείχθηκε 3 φορές «Πολυτιμότερος Παίκτης αγωνιστικής ημέρας» του Πρωταθλήματος. Με την ομάδα της Πάτρας κατέλαβε τη 2η θέση της Κανονικής Περιόδου στο Πρωτάθλημα Ελλάδας 2009-10, και τελικά την 7η θέση της Τελικής Κατάταξης.
Τα επόμενα χρόνια αγωνίστηκε κατά την περίοδο 2010-11 με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και ακολούθως στη Βόλεϊ Γένοβα στο Πρωτάθλημα Α΄2 της Ιταλίας. (περίοδος 2011-12).

Το Kαλοκαίρι του 2012, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης  κάλυψε το κόστος της μεταγραφής του Γιορντάνοφ με αποτέλεσμα ο Βούλγαρος διεθνής άσσος να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.[Η επιλογή του κρίθηκε άκρως επιτυχημένη, μιας και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2012-13 βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει κάνει το τρεμπλ, κατακτώντας το Πρωτάθλημα Ελλάδας, το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και το Λιγκ Καπ Ελλάδας. Ο ίδιος ο Γιορντάνοφ κάνει δύο καταπληκτικές χρονιές, συμβάλλοντας αποφασιστικά στις επιτυχίες της ομάδας του και αναδεικνύεται «Πολυτιμότερος Παίκτης» του πρωταθλήματος την περίοδο 2012-13 και των δυο τελικών του Κυπέλλου το 2013 αλλά και το 2014, στη νέα κατάκτηση του νταμπλ από τον Ολυμπιακό.
Το Φθινόπωρο του 2014 ο Γιορντάνοφ αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση στον ώμο,[4] η οποία τον κράτησε εκτός αγώνων για ολόκληρη την περίοδο 2014-15. Τον Ιούλιο του 2015 ο τότε τεχνικός του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Πιάτσα έκρινε ότι δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα κατά την επόμενη περίοδο, και έτσι ο αγαπημένος "Μπόμπι" των ερυθρόλευκων φιλάθλων μετακόμισε στη Ρουμανία για την Τόμις Κωνστάντζας,[6] όπου έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2016. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από τη Λέφσκι Σόφιας, και το Καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε στον Α.Ο.Π. Κηφισιάς, όπου συνάντησε τον άλλοτε συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Κώστα Χριστοφιδέλη, με τον οποίο οδήγησαν την ομάδα των Βορείων Προαστίων στην κατάκτηση του Ασημένιου Μεταλλίου του Κυπέλλου Ελλάδας 2017.[

Στο Πρωτάθλημα της ίδιας περιόδου ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 593 πόντους, παρά την κατάληψη της 5ης θέσης από την ομάδα του.Τον Αύγουστο του 2017 συμφώνησε με τον Φοίνικα Σύρου, με τον οποία αγωνίστηκε την περίοδο 2017-18, συμβάλλοντας στην κατάληψη της 3ης θέσης του πρωταθλήματος από την ομάδα των Κυκλάδων. Το 2018 επέστρεψε μετά από 7 χρόνια, στην ομάδα του Παναθηναϊκού,[12] στην οποία αγωνίστηκε για μία περίοδο. Ξαναγύρισε στην Ελλάδα το 2022 για τον Μίλωνα.

Ο Γιορντάνοφ δέχθηκε πρόσφατα από τον νεοφώτισμο Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, απέρριψε την πρόταση και θα συνεχίσει στην Κύπρο, στον Παφιακό.

Στη φωτό με τον Παντελό Ταρνατόρο, μετά την πρόκριση του Μίλωνα στον τελικό του Κυπέλλου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ