1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-06-2024 21:12

Στα ασπρόμαυρα του ΠΑΟΚ και επίσημα η Έλενα Μπάκα

Στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να καρφώνει η Έλενα Μπάκα, αλλά για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Η 23χρονη (1μ86) ακραία που ξεκίνησε το βόλεϊ και έπαιξε για τρία χρόνια στις «κίτρινες»,, έκανε την μεγάλη αλλαγή φορώντας πλέον τα ασπρόμαυρα και ακλουθώντας τον περυσινό προπονητή της Γιάννη Τσαϊρέλη στο δικέφαλο του βορρά.

 Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

   «Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Έλενα Μπάκα, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. Γεννημένη στις 15/10/2001, η Έλενα Μπάκα αγωνίζεται ως ακραία και έχει ύψος 186cm.

Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Άρη τη σεζόν 2017-18, καταγράφοντας τις πρώτες της παραστάσεις από την Volley League γυναικών, σε πολύ νεαρή ηλικία. Η επόμενη σεζόν 2018-19 την βρήκε και πάλι εκεί.

Στη συνέχεια ακολούθησε το… αμερικανικό όνειρο, πηγαίνοντας στο Saint Mary’s College, συνδυάζοντας παράλληλα σπουδές αλλά και βόλεϊ. Στο Saint Mary’s College ήταν μέχρι το 2022, ολοκληρώνοντας την… δοκιμασία της στην Αμερική, στο Κολέγιο του Κάνσας.

Τη σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε στην Ελβετία, και πιο συγκεκριμένα στην Ντιούντιγκεν, αποκομίζοντας τις πρώτες της εμπειρίες και από το ευρωπαϊκό επίπεδο, παίζοντας στο CEV Women’s Challenge Cup.

Την περσινή αγωνιστική σεζόν, ξεκίνησε στο γαλλικό πρωτάθλημα, με την φανέλα της Σαμαλιέ, ενώ το δεύτερο μισό επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Άρη.

Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της χώρας μας, με την οποία συμμετείχε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2023.

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Έλενα Μπάκα, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι’ αυτή την καινούργια αρχή. Ευχαριστώ πολύ την Διοίκηση του ΠΑΟΚ για την εμπιστοσύνη τους. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Εύχομαι υγεία και μία χρονιά χωρίς τραυματισμούς!».

 

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ