1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-05-2024 14:44

H Άννα Καλαντάτζε από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό (Το νέο ρόστερ)

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ρόστερ του με την προσθήκη της Άννας Καλαντάτζε (1997, 1.82) , ενώ η ΑΕΚ πρέπει να βρει ελληνίδες κεντρικές γιατί έβαλε στο δυναμικό της δυο ξένες ακραίες, με την μία να προορίζεται για τον πάγκο, με δεδομένη την παρουσία της Εύας Χαντάβα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έψαχνε δεύτερη διαγώνια για να ξεκουράζει την Μίλιτσα Κούμπουρα, αφού η Mαρία  Τσιτσιγιάννη θα παίξει στο εξωτερικό και μελετά δύο προτάσεις από την Α1 και την Α2 Ιταλίας. Αξιόπιστη λύση δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά. Γι αυτό πρότεινε στην Άννα Καλαντάτζε να αλλάξει θέση και να την υπολογίζει ως δεύτερη διαγώνια και τέταρτη κεντρική μαζί με τις Φαριόλ, Λαμπρούση, Εμμανουηλίδου.

Η Καλαντάτζε από την πλευρά της ενοχλήθηκε που άργησε η ΑΕΚ να της κάνει πρόταση παραμονής μετά από δύο χρόνια στα κιτρινόμαυρα και είχε προτεραιότητα την Χατζηευστρατιάδου (έμεινε στον Παναθηναϊκό) και την Πολυνοπούλου, που ζητάει εγγυήσεις για να κατηφορίσει από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Και η "Ένωση" έχει μόνο την Αγγελική Καββαδία, ενώ μετέωρη είναι η Κατερίνα Γιώτα.

H Άννα Καλαντάτζε ξεκίνησε την καριέρα της από την Ελπίδα Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης το 2010, παραμένοντας στην ομάδα μέχρι το 2017. Εν συνεχεία, αγωνίστηκε σε Πανναξιακό και Θήρα, ενώ το 2019 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Το 2020 ανηφόρισε ξανά στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και με τους «ασπρόμαυρους» κατέκτησε και ένα Κύπελλο Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν διεθνής με τις εθνικές ομάδες των κορασίδων και νεανίδων, ενώ είναι μέλος και της Εθνικής μας ομάδας γυναικών.

Η Καλαντάτζε είναι η τρίτη παίκτρια που παίρνει τον δρόμο ΑΕΚ-Ολυμπιακός μετά τις Νίζετιτς, Αρτακιανού.         

Το ρόστερ του Ολυμπιακού

Πασαδόροι: Ιζαμπέλα Ντι Ιούλιο (ΙΤΑ), Ευανθία Λάβδα

Κεντρικές: Μπιάνκα Φαριόλ (ΑΡΓ), Τζίνα Λαμπρούση, Μελίνα Εμμανουηλίδου

Διαγώνιες: Μίλιτσα Κούμπουρα, Άννα Καλαντάτζε

Ακραίες:  Γιασμίν Αμπντεραχίμ (ΑΛΓ), Γιάς Νίζετιχ (ΑΡΓ), Νάσια Φακοπουλίδου, Παρασκευη Ζαφειρίου

Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού, Ιφιγένεια Σαμπάτη

Προπονητής: Λορέντσο Μιτσέλι (ΙΤΑ)

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ