1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-10-2017 15:28

Θέμα Παναθηναϊκός: Ο άθλος της επιβίωσης και η λύτρωση της διάλυσης

Tο ανδρικό τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού συνεχίζει να παλεύει με τα κύμματα για να επιβιώσει. Με βαρίδι τα χρέη του παρελθόντος και μέσα στη δίνη των διοικητικών και οικονομικών εξελίξεων σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη το τμήμα προσπαθεί να σταθεί στα πόδι του.. Όσοι ασχολούνται με τα κοινά του ΤΑΑ και όσοι παροικούν τη... Λεωφόρο γνωρίζουν πως εάν η ομάδα δεν καταφέρει να αγωνιστεί στο εφετινό πρωτάθλημα της Volley League το ιστορικό τμήμα του συλλόγου θα διαλυθεί και δεν θα σηκώσει ποτέ κεφάλι.


Η κατάθεση των δικαιολογητικών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για την αδειοδότηση έγινε την Πέμπτη (5/10) και ήταν ένα θετικό βήμα. Θα πρέπει όμως να γίνουν ακόμα πολλά τεστ κοπώσεως για να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Από τον φάκελο που κατατέθηκε στην ΕΕΑ δεν υπάρχει η έγκριση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ η οποία αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως εντός των ημερών. Αυτή με τη σειρά της θα πρέπει να δώσει την έγκριση της που είναι απαραίτητη για τον τελικό έλεγχο της ΕΕΑ προκειμένου να αποκτηθεί η αδειοδότηση.

Παράλληλα τα μέλη του «πράσινου» ΤΑΑ σε συνεργασία με τον προπονητή Δημήτρη Ανδρεόπουλο θα πρέπει να βρουν και παίκτες για να συγκροτήσουν ομάδα που δεν θα πάει... άπατη στην Α2 (για πρώτη φορά στην ιστορία) αλλά θα είναι και ανταγωνιστική και θα διεκδικήσει την παραμονή της.

Ο Ανδρεόπουλος πήρε κι επίσημα εντολή ώστε να συγκροτήσει το ρόστερ. Το μπάτζετ θυμίζει ομάδα της... Α2 αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Τα όποια έσοδα έχουν συγκεντρωθεί από προσφορές γνωστών - άγνωστων οπαδών του Παναθηναϊκού θα πρέπει να καλύψουν και τις τρέχουσες υποχρεώσεις σε εφορία, ασφαλιστικές εισφορές και διακανονισμούς ώστε να μην υπάρξει άλλη εμπλοκή μέχρι την είσοδο της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα βέβαια θα αρχίσει άλλος Γολγοθάς για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία αλλά και για να καλυφθούν οι τρέχουσες αγωνιστικές υποχρεώσεις (συμβόλαια, μισθοί αθλητών κλπ). Για την ώρα όμως κανείς δεν βλέπει τόσο... μακριά κι όπως λένε και οι προπονητές πριν από ένα δύσκολο πρόγραμμα «βλέπουμε ένα, ένα παιχνίδι ξεχωριστά».

Η κατάρρευση της ΠΑΕ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Τάκη Οικονομόπουλο η κατάρρευση της ΠΑΕ και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν από την ΚΑΕ έχουν φέρει τον Ερασιτέχνη σε οικονομικό αδιεξοδο καθώς δεν λαμβάνει τα προϋπολογισμένα έσοδα. Επιπλέον το ΤΑΑ έχει την ατυχία να κινείται και να λειτουργεί με το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Επομένως δε μιλάμε για ένα τμήμα που έχει πλήρη αυτονομία αλλά που εξαρτάται άμεσα από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. H περίπτωση δημιουργίας Ανωνύμων Εταιριών θα ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το ΤΑΑ Παναθηναϊκός αλλά για την ώρα αυτό το θέμα έχει μπει στην «κατάψυξη» και ουδείς ασχολείται σοβαρά και επιπλέον αντιδρούν οι πιστωτές (αθλητές, προπονητές κλπ).

Το νέο ρόστερ

Από την περσινή ομάδα αναμένεται να μείνουν ο Σωτήρης Πανταλέων, ο Χρίστος Μπέλος, ο Φάνης Ρουσόπουλος, ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος και ο λίμπερο Κόνραντ Γκούζντα που την προηγούμενη σεζόν ήταν στον Ολυμπιακό.

Ελληνες παίκτες δεν υπάρχουν διαθέσιμοι στην αγορά και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος αναζητά καλούς και οικονομικούς ξένους σε μία πολύ δύσκολη περίοδο που και η διεθνής αγορά έχει στερέψει. Κι όλα αυτά ενώ ο ΠΑΣΑΠ (συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών) αντιτίθεται μετά... μανίας στην αύξηση των ξένων, ακόμα και των Κοινοτικών, αλλά είναι και αυτό μία άλλη πονεμένη ιστορία.

Με βάση του αθλητές που υπάρχουν και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί βγαίνει το συμπέρασμα πως θα χρειαστούν ξένοι για τις θέσεις του πασαδόρου, του κεντρικού και των ακραίων. Όλα αυτά θα πρέπει να έχουν κλείσει μέσα πέντε ημέρες ώστε να δηλωθούν εμπρόθεσμα και τα συμβόλαια τους.


Οι αφανείς ήρωες

Κι αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να βγει νικητής από αυτή την περιπέτεια η ύπαρξη του τμήματος θα πιστώνεται κατά μεγάλο ποσοστό σε δύο, τρεις εθελοντές που παίζουν με τη φωτιά για να σώσουν το τμήμα αλλά και σε δύο, τρεις παράγοντες που κινούνται στην ανωνυμία για το καλό του συλλόγου. Βάζουν χρήματα και πρωτοστατούν για να βρουν συμπαραστάτες ώστε να κλείσουν οι μεγάλες υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί αλλά και να μειωθούν κι άλλο τα χρέη που πλέον υπολογίζονται σε 750.000 Ευρώ, δηλαδή, τα μισά από το μεγάλο κραχ του 2010.

Μεγάλο μερίδιο αναλογεί και στους αθλητές που έχουν μείνει παρότι είχαν προτάσεις από άλλες ομάδες για να αγωνιστούν αλλά και στον Δημήτρη Ανδρεόπουλο που για μεγάλο διάστημα περιμένει τις εξελίξεις.

Αν λοιπόν το ΤΑΑ Παναθηναϊκός καταφέρει να επιβιώσει και εφέτος οι αφανείς ήρωες του θα έχουν πετύχει έναν άθλο και ο σύλλογος αλλά και όλο το ελληνικό βόλεϊ θα τους χρωστάνε πολλά.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως για χάρη του Παναθηναϊκού (αλλά και για μικρότερες εκκρεμότητες άλλων ΤΑΑ) αποφασίστηκε η μετάθεση στην έναρξη του πρωταθλήματος κατά μία εβδομάδα.

Ο στόχος είναι να κάνουν όλοι παρέλαση στο εναρκτήριο σερβίς στις 28 Οκτωβρίου και για τον Παναθηναϊκό η κατάκτηση του τίτλου θα ισοδυναμεί με την απλή συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.

Κ.ΑΣ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ