1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-06-2024 13:49

Ποια είναι η νέα ομάδα του Αλέξανδρου Ράπτη

Ο Αλέξανδρος Ράπτης άνοιξε τα φτερά του και έπαιξε φέτος στο εξωτερικό, στην γαλλική Πουατιέ και στην ιταλική Ραβένα, ενώ δέχτηκε ασφυκτικό πρέσινγκ από τον ΠΑΟΚ να επιστρέψει την Ελλάδα.

Ο Πατρινός παίκτης το είπε και το έκανε, αφού προτίμησε την εμπειρία στο εξωτερικό, με λιγότερα χρήματα από αυτά που του πρόσφερε ο ΠΑΟΚ και μετά το γαλλικό πρωτάθλημα δοκίμασε τις δυνάμεις του στο ιταλικό. Φόρεσε τη φανέλα της Ραβέννα, στα πλέι οφ ανόδου στην Α1 κατηγορία, έπαιξε και διαγώνιος,  το εισιτήριο όμως πήρε η Γκροτατζολίνα του Ρασμούς Νίλσεν, που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Ο Ράπτης είχε προτάσεις από την  Πολωνία και τον ΠΑΟΚ, αλλά προτίμησε να μείνει στην Γαλλία και να μετακομίσει από την Πουατιέ στη Νις, μαζί με τον προπονητή του  Ντονάτ Μπρις. Mαζί του και ο πρώην ακραίος του ΠΑΟΚ Μπαρνς και το τρίτο λίμπερο της εθνικής ΗΠΑ  Μασόν Μπρικς.

Ο Αλέξανδρος Ράπτης έβαλε προτεραιότητα να παίξει και φέτος σε πρωτάθλημα του εξωτερικού με λιγότερα χρήματα, προκειμένου να καταξιωθεί ως βασικός και φυσικά θα ενισχύσει την προσπάθεια πρόκρισης της Εθνικής στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Γύρω στο 350 π.Χ., Έλληνες από τη Μασσαλία ίδρυσαν την πόλη της Νίκαιας, προς τιμήν της Νίκης, θεάς που προσωποποιούσε τη νίκη. Ανά τους αιώνες η πόλη άλλαξε χέρια πολλές φορές. Η στρατηγική της θέση και το λιμάνι της συνέβαλαν σημαντικά στη θαλάσσια ισχύ της. Για πολλούς αιώνες αποτελούσε κτήση της Σαβοΐας, με εξαίρεση τη γαλλική κατοχή μεταξύ των ετών 1792 με 1815. Η Γαλλία κατέλαβε ξανά την πόλη το 1860 και την κατέχει ως σήμερα. Είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, δίπλα στο Μονακό, το διαμάντι της Κυανής Ακτής, με απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Ελλάδα.

Η Νις τερμάτισε πέρυσι 13η στο πρωτάθλημα, έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου και φέτος έχει βάλει ψηλότερα τον πήχη.

raptis2

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ