1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-03-2016 04:36

Γενική Συνέλευση αγγαρεία...

Υποτονική χωρίς και χωρίς ουσιαστικά θέματα που να αφορούν το μέλλον και την βελτίωση του ελληνικού βόλεϊ έγιναν οι εργασίες της πρώτης ημέρας της Γενικής Συνέλευσης της ΕΟΠΕ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (EOE). Η συνέλευση έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, του προέεδρου του ΣΕΠΠΕ Κώστα Χαριτωνίδη, του προέδρου της ΟΔΒΕ Σταύρο Μαυρικίδη, του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου και εκπροσώπων από 111 σωματεία μέλη της ομοσπονδίας πετοσφαίρισης.
Κατά τη διάρκεια της συνελεύσεως παρουσιάστηκε η δραστηριότητα της ΕΟΠΕ κατά τον προηγούμενο χρόνο ενώ εγκρίθηκαν με εντυπωσιακή πλειοψηφία ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός. Ο μόνος που καταψήφισε ήταν ο Γιώργος Μελισσουργός αφού κανείς δεν είχε όρεξη και διάθεση για αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς στη μοιραία πορεία που διαγράφει το άθλημα εδώ και χρόνια.

Συγκεκριμένα με ψήφους 108 υπέρ, 2 λευκά και 1 κατά εγκρίθηκε ο διοικητικός, ενώ με 110 υπέρ και 1 κατά εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός.

Ο ΓΓΑ απήυθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, όπου ανέλυσε μεταξύ άλλων τον νέο νόμο του αντι-ντόπινγκ κοντρόλ στην Ελλάδα, τονίζοντας πως η χώρα μας είναι η μόνη στην Ευρώπη που εναρμονίζεται πλήρως με τις αλλαγές της WADA.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης ανέφερε: «Η συνέλευση σήμερα γίνεται με άλλη φιλοσοφία. Συνδυάζεται μαζί με μία μεγάλη διοργάνωση, το φάιναλ-4 του Κυπέλλου Ανδρών και δίνουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να δουν αγώνες υψηλοτάτου επιπέδου. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι αύριο το πρωί στις 11 πάλι στο κτίριο της ΕΟΕ θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με σωματεία της Αττικής με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την νέα εποχή του ελληνικού βόλεϊ», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ.

Στην συνέχεια έκανε τον απολογισμό του 2015 για το ελληνικό βόλεϊ, αναλύοντας το πρωτάθλημα της Volleyleague, της Α1 Γυναικών, τα Πανελλήνια πρωταθλήματα, καθώς και τις Εθνικές ομάδες με αποκορύφωμα την επιστροφή της Εθνικής Ανδρών στο World League.

O Μαυρομάτης αναφέρθηκε στα οικονομικά της Ομοσπονδίας και στην προσπάθεια της διοίκησης του για μείωση των εξόδων και αύξηση των εσόδων, με σκοπό την μίκρυνση του χρέους. Οπως είπε το χρέος έφτανε στα 10.638.254 ευρώ το 2010 και έχει φτάσει έξι χρόνια μετά στα 6.546.290 ευρώ. Μάλιστα ένα σημαντικό ποσό από το εναπομείναν χρέος είναι των ολυμπιακών έργων, το οποίο υπάρχει για τυπικούς λόγους και αναμένεται να γίνει η διαγραφή του συγκεκριμένου χρέους.

Στο πάνελ ανέβηκε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, παραθέτοντας κάποιους προβληματισμούς προς τον ΓΓΑ κ. Συναδινό. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην επιστολή της CEV για τις οφειλές ορισμένων σωματείων προς αθλητές. Ο κ. Ταρνατόρος χαρακτηριστικά είπε «Δεν γίνεται από την στιγμή που χρωστάνε 3 σωματεία να την πληρώνουν όλα. Αν πραγματοποιηθεί η απειλή της CEV θα είναι καταστροφικό σε σωματειακό επίπεδο. Στην ΕΣΑΠ έχουμε ήδη κάνει δύο ΔΣ για το συγκεκριμένο θέμα, όμως ως ΕΣΑΠ δεν έχουμε άμεση επαφή με την CEV. Είναι θέμα υπαρξιακό για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ».

Τέλος αναφέρθηκε και στην γραμμή που θέλει να ακολουθήσει η ΕΣΑΠ για να γίνουν τα ΤΑΑ ανώνυμες εταιρείες, με τον ΓΓΑ Ιούλιο Συναδινό να παροτρύνει τον Παντελή Ταρνατόρο να μην το πραγματοποιήσει, για να παραμείνουν τα σωματεία υγιή και να μην μπλέξουν με τις ανώνυμες εταιρείες που όπως τόνισε μόνο κακό θα προκαλέσουν.

Τον λόγο πήρε μετά ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΑΠ Ανέστης Δημητριάδης που αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές, κυρίως στο οικονομικό κομμάτι και την προσπάθεια που κάνουν για να σταθούν στο άθλημα που αγαπούν.

Ο Κώστας Χαριτωνίδης μίλησε για τις δραστηριότητες του ΣΕΠΠΕ και την προσπάθεια που κάνουν για την εξέλιξη του αθλήματος. Το παράπονο του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού ήταν στην Εθνική Γυναικών και στο γεγονός ότι παρόλο που οι γυναίκες έλκονται από το βόλεϊ και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στην χώρα μας, τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Τέλος πριν ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των σωματείων ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ Σταύρος Μαυρικίδης ανέβηκε στο πάνελ και αναφέρθηκε στα προβλήματα που επικρατούν στην ελληνική διαιτησία. Η Γενική Συνέλευση θα συνεχιστεί την Κυριακή.


Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ