1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
05-10-2014 14:10

Χρήστου, Μεταξά: «Θα επιστρέψει στην κορυφή»

Οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Εύη Χρήστου και Ναταλία Μεταξά, φωτογραφήθηκαν και μίλησαν στο "Sport24.gr" για τη χρονιά που έρχεται.

Η Γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Μετά την απόλυτη κυριαρχία της στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ τα τελευταία τρία χρόνια ήρθε μια κάμψη ως αποτέλεσμα των οικονομικών προβλημάτων του Συλλόγου.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη γενικότερα και του τμήματος ειδικότερα έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε βήμα βήμα το τμήμα του βόλεϊ των γυναικών να επιστρέψει στις κορυφαίες θέσεις επενδύοντας πάνω σε κορίτσια με ταλέντο και χτίζοντας έναν νέο κορμό.

Φέτος έγιναν αρκετές κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας και δύο από αυτές είναι η Εύη Χρήστου και η Ναταλία Μεταξά. Αμφότερες ντύθηκαν για πρώτη φορά φέτος στα πράσινα και θέλουν να ανταποδώσουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό τους.

Στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο Sport24.gr μίλησαν για τους στόχους τους με την πράσινη φανέλα, τις πρώτες του εντυπώσεις και φυσικά για το πρωτάθλημα που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

Γιατί και πώς ξεκινήσατε το βόλεϊ;

Εύη: «Θα έλεγα ότι έγινε τυχαία. Πήγα σε αθλητικό γυμνάσιο και ήταν το μόνο άθλημα που μου άρεσε μετά την κολύμβηση. Ωστόσο εκεί είχαν κλείσει οι εγγραφές και έτσι πήγα στο βόλεϊ».

Ναταλία: «Και εγώ τυχαία κατέληξα στο βόλεϊ. Είχα δοκιμάσει μερικά αθλήματα πιο πριν και είπα να δοκιμάσω την τύχη μου και στο βόλεϊ. Ο βασικός λόγος ήταν πως η ξαδέρφη μου είχε ξεκινήσει νωρίτερα και είπα να την ακολουθήσω».

Η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Πώς την υποδεχτήκατε και ποιες είναι οι ατομικές σας φιλοδοξίες για τη φετινή σεζόν.

Ναταλία: «Όταν έγιναν οι πρώτες επαφές ομολογώ ότι ήμουν πάρα πολύ ενθουσιασμένη. Το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη ομάδα ενδιαφέρθηκε για εμένα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Σε ό,τι αφορά τους προσωπικούς μου στόχους αυτό που θέλω είναι να κάνω καλύτερη χρονιά από πέρσι και να βοηθήσω την ομάδα μου όσο περισσότερο μπορώ».

Εύη: «Σίγουρα είμαι χαρούμενη που θα αγωνιστώ σ' έναν σύλλογο που έχει μεγάλη παράδοση και πολλές επιτυχίες στο άθλημά μας. Θα ήθελα φέτος να πιάσω την υψηλότερη απόδοση που θα μπορούσα να έχω και να βοηθήσω στο μέγιστο βαθμό την ομάδα μου».

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει ως ομάδα;

Εύη: «Κοίταξε, το σημαντικότερο για εμάς είναι να παίζουμε ολοένα και καλύτερα και παιχνίδι με το παιχνίδι να βελτιωνόμαστε. Προσωπικά δεν θα ήθελα να βάλω κάποιο ταβάνι στις φετινές μας προσδοκίες»

Ναταλία: «Όπως είπε και η Εύη στόχος μας είναι να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά και όσο πιο ψηλά γίνεται. Είμαστε μια νεανική ομάδα και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης μπροστά μας. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από εμάς το τι θα καταφέρουμε να πετύχουμε μέσα στη χρονιά».

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα; Έχετε αρχίσει να δένετε σαν σύνολο; Η σεζόν ξεκινάει με δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στον Πανναξιακό. Ένα καλό ξεκίνημα θα δώσει άλλη ώθηση στην ομάδα;

Εύη: «Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ οικογενειακό χωρίς να λείπει ο επαγγελματισμός. Σίγουρα ένα καλό ξεκίνημα βοηθάει στην ψυχολογία των αθλητών και προπονητών, αλλά δεν παύει να είναι πάντα μόνο μια αρχή και ένα παιχνίδι».

Ναταλία: «Το κλίμα είναι πολύ καλό. Οι παλιές παίκτριες υποδέχτηκαν τις καινούργιες με τον καλύτερο τρόπο και γίναμε μια πολύ καλή παρέα όλες! Όσο για μέσα στο γήπεδο πιστεύω ότι έχουμε δέσει μεταξύ μας και έχουμε άλλον έναν μήνα μπροστά μας για να δεθούμε ακόμα περισσότερο. Πράγματι ξεκινάμε με δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Πανναξιακο και θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να κάνουμε ένα κάλο και δυνατό ξεκίνημα».

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια ώστε ο Παναθηναϊκός σιγά σιγά να επιστρέψει στην κορυφή. Πώς βλέπετε το μέλλον της ομάδας;

Ναταλία: «Πιστεύω ότι η ομάδα με τον τρόπο που λειτουργεί τόσο διοικητικά όσο και προπονητικά και γενικά με τις επιλογές που κάνει στις αθλήτριες, θα φτάσει πολύ γρήγορα πάλι στην κορυφή».

Εύη: «Θεωρώ πως χρόνο με τον χρόνο ο Παναθηναϊκός θα ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά. Σίγουρα σημαντικό ρόλο παίζει και ο κόσμος ο οποίος σε κάθε αγώνα έχει δυναμική παρουσία και βοηθάει τη ομάδα με τη στήριξή του».

Ναταλία: «Και τους περιμένουμε να κάνουν το ίδιο και φέτος».

Εύη κάθε καλοκαίρι ασχολείσαι με το beach volley, είσαι μάλιστα και μέλος της Εθνικής ομάδας. Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα στη σάλα και την άμμο, τι θα διάλεγες;

Εύη: «Αυτήν την ερώτηση νομίζω ότι δεν θα την απαντήσω ποτέ... Τα αγαπάω πολύ και τα δύο. Με το beach volley ασχολούμαι μόνο τα τρία τελευταία χρόνια και με χει ανταμείψει θεωρώ. Στη σάλα παίζω από 12 χρόνων και ακόμα είμαι διψασμένη θα έλεγα για κάποιον τίτλο. Θα το ήθελα από ηθικής άποψης πριν σταματήσω να παίζω. Οπότε όσο μπορώ θα τα κάνω και τα δυο!»

Ναταλία μετακόμισες φέτος από τη Θεσσαλονίκη και τα Κύμινα στην Αθήνα. Πώς είναι η προσαρμογή σου ως τώρα; Ποιες είναι οι διαφορές των 2 πόλεων;

Ναταλία: «Προσαρμόστικα σχετικά γρήγορα. Οι διάφορες βέβαια είναι πολλές! Η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη με εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς από αυτούς της Θεσσαλονίκης».

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αρκετές αθλήτριες να εγκαταλείπουν το βόλεϊ για να κάνουν οικογένεια. Για εσάς πόσο μακρινό όνειρο είναι;

Εύη: «Αυτή τη στιγμή στην ζωή μου μου φαντάζει πολύ μακρινό. Θα ήθελα κάποια στιγμή να δημιουργήσω την δική μου οικογένεια, αλλά όχι βάση προγράμματος».

Ναταλία: «Ε, για εμένα είναι πολύ μακρινό. Είμαι μικρή ακόμα»

Παρακολουθείτε άλλα σπορ;

Ναταλία: «Ναι, παρακολούθω και άλλα σπορ. Κυρίως αντρικό μπάσκετ και στίβο».

Εύη: «Και εγώ βλέπω μπάσκετ, τένις και λίγο στίβο».

10. Ποια είναι η σχέση σας με τα social media; Μπορεί κάποιος να σας βρει εκεί;

Εύη: «Ναι, θα έλεγα ότι χρησιμοποιώ αρκετά το Facebook»

Ναταλία: «Το ίδιο και εγώ. Από τα social media χρησιμοποιώ αρκετά το Facebook»

Δείτε τη φωτογράφηση ΕΔΩ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ