1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
10-06-2015 18:55

ΟΔΒΕ: «Το χρέος μεγαλώνει»

Επιστολή με την οποία επισημαίνει ότι το χρέος της ΕΟΠΕ προς τους διαιτητές αυξήθηκε, έστειλε στην ομοσπονδία η  ΟΔΒΕ.
Αγαπητοί συνεργάτες,

Θα θέλαμε να μεταφέρετε τις ευχαριστίες μας, στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΕΟΠΕ, των Ενώσεων, κυρίως όμως σε αυτά των σωματείων, για το αρκετά υψηλό επίπεδο συνεργασίας που είχαμε την αγωνιστική περίοδο που τελείωσε. Παρ' όλα αυτά κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε ότι για μία ακόμη χρονιά, αυξήθηκε το χρέος, προς τους διαιτητές, αφού αυτοί συμμετείχαν στα final four των κυπέλλων, στις τελικές φάσεις των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, όπως και στα τουρνουά ανόδου χωρίς αποζημίωση.

Είναι λοιπόν απαραίτητο, να θεσμοθετηθεί στις προκηρύξεις για την νέα αγωνιστική περίοδο, η ανάληψη της αποζημίωσης διαιτησίας και των οδοιπορικών, από τα σωματεία που θα συμμετέχουν στις τελικές φάσεις.

Γνωρίζετε, ότι όσο εξαρτάται από εμάς, έχουμε δείξει διάθεση συνεργασίας και έχουμε μειώσει στο ελάχιστο τις απαιτήσεις μας, για το καλό του αθλήματος, αναλογιζόμενοι πάντα την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας.

Είμαστε σίγουροι ότι θα δείτε θετικά το αίτημα μας, ώστε από την νέα αγωνιστική περίοδο, η συνεργασία μας να φθάσει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

8 σχόλια

  • Comment Link Τι να πει κανείς;; Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 12:53 posted by Τι να πει κανείς;;

    Άσχετα με διαιτησία αλλά αξιοσημείωτα:

    ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟ∆ΟΥ 2015 - 2016


    Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    Το σωµατείο ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ παραιτήθηκε εγγράφως από το πρωτάθληµα και το ∆Σ/ΕΟΠΕ θα αποφασίσει για την αναπλήρωση ή µη της οµάδας.


    Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    Οι παραπάνω οµάδες χωρίζονται σε δύο (2) οµίλους µε δύο (2) υποοµίλους
    Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 δικαίωµα συµµετοχής θα έχουν σαράντα (40) οµάδες.

    ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ποιες ομάδες και με ποια κριτήρια θα πάρουν την άνοδο για την Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2016-2017


    Β’ Εθνικής Κατηγορίας - Εθνικού Περιφερειακού Πρωταθλήµατος
    Ανδρών & Γυναικών

    Άνοδος στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών
    Στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα ανέλθουν: οι οµάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση στους οµίλους: Α’, Γ’ και Η’. Από τους υπόλοιπους οµίλους (Β’, ∆’, Ε’, ΣΤ’, Ζ’, Θ’ και Ι’) θα ανέλθουν οι οµάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση από τους 4 οµίλους που διεξήχθησαν µε τις περισσότερες συµµετοχές, ενώ οι οµάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση στους υπόλοιπους δύο οµίλους (µε τις λιγότερες συµµετοχές) θα δώσουν αγώνα µπαράζ. Σε περίπτωση που τις λιγότερες συµµετοχές είχαν περισσότεροι από δύο οµίλους τότε απευθείας θα ανέλθουν λιγότερες οµάδες και οι υπόλοιπες θα συµµετάσχουν σε αγώνες µπαράζ. Ο τρόπος και ο χρόνος διεξαγωγής θα καθοριστεί µε Συµπληρωµατική Προκήρυξη.

    ΑΣΑΦΕΙΑ καθώς οι όμιλοι είναι 10 ενώ στη συγκεκριμένη παράγραφο αναφέρονται 3+4+2=9


    Σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήµατος της Β΄Εθνικής-Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθληµα Ανδρών, οι οµάδες θα δηλώνουν υποχρεωτικά στο Φύλλο Αγώνος έναν τουλάχιστον αθλητή που έχει γεννηθεί από 1.1.1996 και µετά, ο οποίος θα έχει συµµετοχή τουλάχιστον σε ένα σετ. Παραβίαση της διάταξης αυτής συνιστά «απώλεια αγώνα» µε όλες τις προβλεπόµενες συνέπειες στον Γενικό Κανονισµό οργάνωσης και ∆ιεξαγωγής Πρωταθληµάτων.


    Σε όλους τους αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήµατος Ανδρών, οι οµάδες θα δηλώνουν υποχρεωτικά στο Φύλλο Αγώνος έναν τουλάχιστον αθλητή που έχει γεννηθεί από 1.1.1996 και µετά ο οποίος θα έχει συµµετοχή τουλάχιστον σε ένα σετ. Παραβίαση της διάταξης αυτής συνιστά «απώλεια αγώνα» µε όλες τις προβλεπόµενες συνέπειες στον Γενικό Κανονισµό Οργάνωσης και ∆ιεξαγωγής Πρωταθληµάτων.



    Για τα σωµατεία της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών η συµµετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Παίδων είναι υποχρεωτική. Στο σωµατείο που δεν θα δηλώσει συµµετοχή, θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης τριών (-3) βαθµών από το πρωτάθληµα της Κατηγορίας.


    ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑ∆ΑΣ ΑΝ∆ΡΩΝ
    Η συµµετοχή των ΤΑΑ της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και των οµάδων της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών είναι υποχρεωτική.

    ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑ∆ΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
    Η συµµετοχή των οµάδων της Α1 και της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών είναι υποχρεωτική.

  • Comment Link TORATORA Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 12:19 posted by TORATORA

    Μπράβο Πρόεδρε!Μέχρι στιγμής οι ενέργειες σου πιάνουν τόπο...
    Διαβάζοντας τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟ∆ΟΥ 2015 - 2016 και συγκεκριμένα το σημείο που αφορά τα Πανελλήνια Πρωταθλήµατα Εφήβων(Νέων), Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων αναφέρεται:
    - Οι αγώνες της Α’ Φάσης µπορούν να διεξάγονται µε διαιτητές που ανήκουν στην ΕΙ∆ΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ∆ΙΑΙΤΗΤΩΝ
    - Στους αγώνες της Α’ Φάσης στους διαιτητές των αγώνων δεν καταβάλλεται αµοιβή

    επιπλέον δεν αναφέρεται τίποτα σχετικά με την αμοιβή των διαιτητών πριν την έναρξη του αγώνα για
    - τη Β' Φάση στα Πανελλήνια Πρωταθλήµατα Εφήβων(Νέων), Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων
    - το Κύπελλο Ελλάδας
    - άλλες τελικές φάσεις (μπαράζ ανόδου κλπ)

    Δε γράφω τίποτα για τα ανεπίσημα πρωταθλήματα ΠΑΜΠΑΙ∆ΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙ∆ΩΝ όπου σύμφωνα με την προκήρυξη, εκτός των άλλων, Οι Ενώσεις (και οι Τ.Ε. µετά από έγκριση της ΕΟΠΕ) διατηρούν το δικαίωµα να αποφασίσουν τη διεξαγωγή των αγώνων των τοπικών-περιφερειακών πρωταθληµάτων, κατά παρέκκλιση των προβλεποµένων στους Κανονισµούς της ΕΟΠΕ, για θέµατα διαιτησίας.

    http://volleyball.gr/uploads/pdf/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD2015-2016B.pdf

  • Comment Link ikbal Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 17:11 posted by ikbal

    ενώ τα χρήματα που εισπράτουν οι ομάδες από τις ακαδημίες και τις χορηγίες είναι άσπρα και δηλωμένα στην εφορία......έτσι δεν είναι ΑΛΕΞ ή μήπως όχι?

  • Comment Link Ref-en-esss Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 15:07 posted by Ref-en-esss

    Δυστυχώς, όπως σε ολόκληρο το βόλευ, υπάρχει πρόβλημα και με τη διαιτησία. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν νέοι διαιτητές.
    Όταν ξεκινάει ένας νέος διαιτητής ο οποίος παίζει κυρίως αγώνες αναπτυξιακών πρωταθλημάτων με αποζημίωση 7 ευρώ τον αγώνα (7 ευρώ και υπάρχει η πρόθεση να φορολογηθούν!!) και για κάθε αγώνα πρέπει να λείπει από το σπίτι του 3-4 ώρες, όσο και να αγαπάει το άθλημα για πιο λόγο να συνεχίσει να σφυρίζει, για πιο λόγο να συνεχίσει να διαβάζει τους κανονισμούς, για πιο λόγο να παρακολουθεί επιμορφωτικές συκεντρώσεις ώστε να βελτιωθεί;;
    Όσο για τους πιο παλιούς διαιτητές με τι καρδιά να προσφέρουνε εθελοντικά όταν υπάρχουν οφειλές παλαιότερων αγώνων (για κάποιους φτάνουν μέχρι και 7000 ευρώ) και έχουν μείνει με τις υποσχέσεις;;
    Άμα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση προβλέπω σύντομα να μην υπάρχουν διαιτητές και οι αγώνες να γίνονται με γυμναστές ή προπονητές με ότι αυτό συνεπάγεται......

  • Comment Link N.K Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 22:31 posted by N.K

    Και τι έκανες εσυ για να μην μεγαλώσει κ.Πρόεδρε το χρέος?Απλα τους άφησες να πάνε να παίξουνε και ας ήξερες οτι δεν θα πάρουνε αμοιβή,με απλα Ελληνικά δουλευεις τα μέλη σου με χαζές ανακοινώσεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ