1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Δεύτερη κούπα στην Ουγγαρία γιατον Γιάννη Αθανασόπουλο. Ο ‘Έλληνας προπονητής οδήγησε ην Βασας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς σον τελικό επικράτησε μετά από μονομαχία θρίλερ της Μπεκεσάμπα με 3-2 (23-25, 25-14, 22-25, 25-19, 17-15).
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Μετά τις γυναίκες, πρεμιέρα σήμερα 28/5 έχουμε και για τους άνδρες στο τουρνουά του Nation League με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις:
H Γιελσιγιούρτ, η ομάδα την οποία είχε τσακίσει με 44 πόντους η Ανθη Βασιλαντωνάκη πέρυσι στις 6/12 στο ματς με την Αϊντίν, είναι αγκαλιά με την κατάκτηση του Τσαλεντζ καπ γυναικών.
Δραματικά είναι τα στοιχεία που δημοσίευσε το γαλλικό πρακτορείο AFP, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό ξεπέρασε τις 10.000, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις των χωρών της Ευρώπης ως το απόγευμα της Δευτέρας.
Μία καινούργια καινοτομία όσον αφορά τους επόπτες δοκιμάζει η παγκόσμια ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, η FIVB στο πλαίσιο του Volley Nations League γυναικών χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα στην διαιτησία με δύο επόπτες, το οποίο σας παρουσιάζει το volleynews.gr.
Το Final 6 του Γκραν Πρι έφτασε στο τέλος με την Βραζιλία να στέφεται πρωταθλήτρια και την Νατάλια Περέιρα να λαμβάνει το βραβείο της MVP.
Το δωδέκατο τρόπαιο Γκραν Πρι πανηγυρίζει η Βραζιλία μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό στην Κίνα.  Με την Ταντάρα και τη Νατάλια να σημειώνουν από 22 πόντους νίκησε με 3-2 την Ιταλία που έμεινε στη δεύτερη θέση.
Άλλη μια επιτυχία σημείωσε η Σερβία των Τέρζιτς, Κοβάτσεβιτς, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Final 6 του Γκραν Πρι που διεξάγεται στην Κίνα. Στον μικρό τελικό επικράτησε με 3-1 της χρυσής Ολυμπιονίκη Κίνας που έμεινε εκτός βάθρου.
Η Ιταλία σόκαρε 6.000 Κινέζους που βρέθηκαν στο Nanjing Olympic Sports Centre για να παρακολοθήσουν τον ημιτελικό του Γκραν Πρι. Με 26 πόντους της Εγκονού και τις αδερφές Μποσέτι σε μεγάλη μέρα, η Ιταλία επικράτησε με 3-1 της οικοδέσποινας Κίνας για να προκριθεί στον τελικό.
Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της στον τελικό του Γκραν Πρι θα έχει η Βραζιλία, μετά από τη νίκη της με 3-1 απέναντι στη Σερβία στον πρώτο ημιτελικό του Final 6 που διεξάγεται στην Κίνα.
Στο… κόλπο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Γκραν Πρι έμεινε η Βραζιλία που νίκησε με 3-2 την Ολλανδία στο δεύτερο παιχνίδι της για τον όμιλο J1 του Final 6 που διεξάγεται στην Κίνα.
Με την Πάολα Εγκονού να σημειώνει 32 πόντους, η Ιταλία νίκησε με 3-1 τις ΗΠΑ για να εξασφαλίσει μια θέση στα ημιτελικά του Γκραν Πρι. Το ίδιο συνέβη κα με τη Σερβία, αφού οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον Κ1 όμιλο χωρίς νίκη.
Στην πρώτη μέρα του Final 6 του Γκραν Πρι η οικοδέσποινα Κίνα έδειξε τη δύναμή της. Οι 9000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο είδαν την Κίνα να επικρατεί με 3-0 της Βραζιλίας και ουσιαστικά να ετοιμάζεται για την 4άδα.
Εξαιρετική ήταν η απόδοση της Φραντσίσκα Πολ στο F4 του Β Γκρουπ του Γκραν Πρι.
Η Πολωνία θριάμβευσε απέναντι στην Κορέα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Β Γκρουπ του Γραν Πρι. Στον τελικό που έγινε στην Οστράβα της Τσεχίας επικράτησε με 3-0 απέναντι στην Κιμ και την παρέα της. Για να γίνει αυτό επιστράτευσε ένα καταπληκτικό μπλοκ που της έφερε 14 πόντους και δεν άφησε την Κορέα να διεκδικήσει τη νίκη.
Η Γερμανία κατέκτησε την 3η θέση στο Β Γκρούπ του Γκραν Πρι, αφού επικράτησε με 3-1 της οικοδέσποινας Τσεχίας στην Οστράβα.
Η Κιμ με 27 πόντους οδήγησε την Κορέα στη μεγάλη νίκη με 3-2 απέναντι στη Γερμανία για να προκριθεί στον τελικό του Β Γκρουπ του Γκραν Πρι.  Οι Γερμανίδες προηγήθηκαν με 2-0, αλλά στη συνέχεια η Κορεάτισσα σταρ ήταν ασταμάτητη. Για τη Γερμανία βασική ήταν η Φρανσίσκα Πολ του Ολυμπιακού με 13 πόντους (12/31 επιθέσεις, 1 μπλοκ)
Συμπληρώθηκε το παζλ του Final 6 του Grand Prix που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Ναντσίνγκ της Κίνας (2-6 Αυγούστου).
Η Ουγγαρία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του τρίτου Γκρουπ στο Γκραν Πρι.
Για πρώτη φορά στα 24 χρόνια της ύπαρξης του Γκραν Πρι μία Εθνική ομάδα δεν κατεβαίνει σε αγώνα και μάλιστα σε final-4!
Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη εβδομάδα του Γκραν Πρι και η Σερβία του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς βρίσκεται στην κορυφή με μόλις μία ήττα σε έξι αγώνες.
Ελληνική παρουσία θα έχουν τα δυο World Grand Prix (WGR GR 3) σε Καμερούν (4/7) και Κροατία (WGP GR 2 – 19/7) με τον Θέμη Καλπακτσόγλου να έχει οριστεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ως Referee Delegate.
Δείτε φωτογραφικό ρεπορτάζ από τις απονομές του Final 6 του Γκραν Πρι που διεξήχθη στην Ταϊλάνδη
Σελίδα 1 από 4

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ