1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης κοριτσιών-αγοριών Λυκείων που φέτος διοργανώθηκε στην πόλη της Πάφου, στην Κύπρο το διήμερο 27-28 Μαρτίου.
Άλλη μια πολύ μεγάλη διάκριση για τον Γιάννης Αθανασόπουλο καθώς αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στην Ουγγαρία για το 2023.
Το τμήμα ανάπτυξης της Ε.Ο.ΠΕ. σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Δ' Αθήνας και στο πλαίσιο της δράσης «Σχολικός Αθλητισμός Δ' Αθήνας» διοργάνωσαν αγώνες πετοσφαίρισης με γυμνάσια των νοτίων προαστίων στα κλειστά γυμναστήρια Δ.Α.Κ. Παλαιού Φαλήρου και στο 1ο Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας.
Ξεκίνημα για τη Β’ Φάση του πρωταθλήματος LIFE Β’ Εθνικής Ανδρών της ΕΣΠΑΑΑ. Το κομμάτι του πρωταθλήματος που κρίνει ουσιαστικά όλη τη χρονιά άρχισε με υπεροχή των γηπεδούχων, καθαρές νίκες αλλά και μία εκκρεμότητα καθώς το παιχνίδι ανάμεσα σε Ηλυσιακό και Ίωνες θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.
Στο πλαίσιο της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022, διοργανώθηκαν Αθλητικές Δραστηριότητες: «Γνωριμία με τα Παράκτια αθλήματα»
Ενδοσχολικοί μικτοί αγώνες 4Χ4 θα ξεκινήσουν την φετινή σχολική περίοδο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μετά από πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης προς το Υπουργείο Παιδείας, εγκρίθηκε η διεξαγωγή μικτών αγώνων, τέσσερις εναντίον τεσσάρων στα γυμνάσια όλης της Ελλάδας.
Συνεχίζονται οι παρουσίες των ομοσπονδιακών προπονητών στα σχολεία όλης της Ελλάδας, με αφορμή την Ευρωπαϊκού Εβδομάδα Αθλητισμού και την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
Η ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ, συνέχισε τις εξορμήσεις της, σε σχολεία του Ηρακλείου, με σκοπό την διάδοση του αθλήματος, στις μικρές ηλικίες.
Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Τάσιου επισκέφτηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου το Γυμνάσιο Σουφλίου όπου σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής κ. Θεοδωρίδου Θεοδώρα και τον Δ/ντη του γυμνασίου κ. Φακούδη Βαγγέλη, έγινε παρουσίαση του αθλήματος της πετοσφαίρισης.
Συμμετοχή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022, (Παρασκευή 30/9) είχε και η Κόρινθος. Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του συλλόγου, Μανώλης Πρασανάκης, μαζί με αθλήτριες της ομάδας που αγωνίζεται στη Pre League Γυναικών, επισκέφτηκαν το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου.
Στην 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία φέτος ήταν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.
Πολυ μεγάλη διάκριση αποτελεί η τέταρτη θέση στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στη Βραζιλία, κατέκτησε στα κορίτσια η Σχολή Μωραΐτη, ενώ στα αγόρια το 3ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, έφτασε στην έκτη θέση του κόσμου.
Με πρωτοβουλία της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου, Φυσικής Αγωγής του 2ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας Όλγας Βασιλειάδου και του Υπεύθυνου Ανάπτυξης της ΕΠΕΣΘ, Μπάμπη Καρασαρλίδη, οργανωθήκαν 16-18 Μαΐου 2022, αγώνες Βόλεϊ Γυμνασίων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσ/νίκης, σε συνεργασία των Δήμων: Παύλου Μελά,  Δέλτα, Λαγκαδά και Ελευθερίου - Κορδελιού - Ευόσμου.
O Δήμος Κατερίνης συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Sport «Ariadne's thread for youth deviance» διαρκείας δύο ετών, το οποίο στοχεύει στη μείωση της νεανικής παραβατικότητας, της περιθωριοποίησης και της νεανικής απόκλισης μέσα από τον αθλητισμό και συγκεκριμένα μέσω του αθλήματος της Πετοσφαίρισης.
Tην ευκαιρία να βρεθούν στους αθλητικούς χώρους είχαν οι μαθητές του Ξηροκαμπίου για τον εορτασμό της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας σχολικού αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Αθλητισμού.
Στα σχολεία όλης της Ελλάδας βρέθηκαν οι ομοσπονδιακοί και οι αποσπασμένοι προπονητές κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Σχολικού Αθλητισμού και πρόβαλαν στα νέα παιδιά το άθλημα της πετοσφαίρισης. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Σχολικού Αθλητισμού ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
Στο πλαίσιο των δράσεων για την γνωριμία μαθητών και μαθητριών με το άθλημα του βόλεϊ, είχαμε επισκέψεις ομοσπονδιακών σε Δραπετσώνα και Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο των δράσεων για την γνωριμία μαθητών και μαθητριών με το άθλημα της Πετοσφαίρισης οι ομοσπονδιακοί προπονητές Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Μπουτσουρής επισκέφθηκαν το 3ο Δημοτικό σχολείο Παιανίας και δίδαξαν στους μαθητές και στις μαθήτριες της έκτης τάξης.
Τουρνουά με τους μαθητές οκτώ Δημοτικών σχολείων πραγματοποίησε η Ε.Ο.ΠΕ. την Τετάρτη 20/11 σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λακωνίας και τον Δήμο Μονεμβασίας στο κλειστό γυμναστήριο Μολάων.
Στο πλαίσιο των δράσεων για την γνωριμία μαθητών και μαθητριών με το άθλημα της Πετοσφαίρισης, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Παναγιώτης Λακασάς και Κώστας Γκούντας επισκέφθηκαν το 11ο Δημοτικό σχολείο Γαλατσίου και δίδαξαν στους μαθητές και στις μαθήτριες.
Γνωριμία με το άθλημα του βόλεϊ είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 19ου δημοτικού σχολείου Καβάλας, στο πλαίσιο της πανελλήνιας εβδομάδας αθλητισμού.
Στην 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, η οποία φέτος ήταν εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, συμμετείχε και η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.
Σε μία απίθανη φάση που έγινε σε αγώνα του σχολικού πρωταθλήματος Κεφαλονιάς στο γυμναστήριο του Αργοστολίου οι θεατές τα είδαν... όλα.
Μία νίκη στα αγόρια για τις θέσεις 5-12 και μία ήττα στα κορίτσια στα προημιτελικά ήταν ο απολογισμός των ομάδων της Σχολής Μωραΐτη στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα στο Μπρνο της Τσεχίας. Και οι δύο ελληνικές ομάδες αγωνίστηκαν με αντιπάλους σχολεία από την Βραζιλία και συνεχίζουν για τις θέσεις 5-8 της διοργάνωσης.
Σελίδα 1 από 5

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ