1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
O Καναδάς με πασαδόρο τον Χέερ του Μίλωνα, , η Πολωνία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Βραζιλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες , είναι οι πρώτες έξι ομάδες ανδρών που πήραν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024.
Δεύτερη κούπα στην Ουγγαρία γιατον Γιάννη Αθανασόπουλο. Ο ‘Έλληνας προπονητής οδήγησε ην Βασας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς σον τελικό επικράτησε μετά από μονομαχία θρίλερ της Μπεκεσάμπα με 3-2 (23-25, 25-14, 22-25, 25-19, 17-15).
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Την ευκαιρία να ανέβουν στη 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα στην Α2 Γαλλίας έχουν οι Κάννες του Φρίξου Κωτσάκη.
Ποιος είπε ότι το γήπεδο του Ρολάν Γκαρός είναι μόνο για τένις; Οι Γάλλοι έκαναν την ανατροπή και μεταμόρφωσαν το γνωστό γήπεδο σε τερέν μπιτς βόλεϊ!
Στην κορυφή του παγκόσμιου βόλεϊ παρέμεινε η Γαλλία, καθώς στο χθεσινό τελικό του Nations League, επικράτησε των ΗΠΑ με 3-2 (25-16, 25-19, 15-25, 21-25, 15-10) και πανηγύρισε το δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο της, 10 μήνες μετά την επιτυχία στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, με 3-2 κόντρα στη Ρωσία.
Η Γαλλία κέρδισε τον παρθενικό της τίτλο στο Golden European League γυναικών καθώς στον τελικό που έγινε στο Palais Des Sports Orleans, επικράτησε πολύ δύσκολα της εξαιρετικής Τσεχίας του Γιάννη Αθανασόπουλου με 3-0 ( 25-22, 27-25, 25-14. Οι «τρικολόρ» ολοκλήρωσαν αήττητες το φετινό τουρνουά ενώ η αρχηγός της Γαλλίας Λουσίλ Τξικουέλ ήταν εκπληκτική και αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, καθώς ολοκλήρωσε το ματς με 20 πόντους.
Η Βολερό Λε Κανέ είναι η πρωταθλήτρια Γαλλίας στις Γυναίκες καθώς στην  σειρά των πλέι οφ «σκούπισε» με 3-0 νίκες συνολικά, την περυσινή νταμπλούχο Μιλούζ της διεθνής κεντρικής, Τζίνα Λαμπρούση.
Ανώτερη η Βολερό Λε Κανέ επικράτησε της Μιλούζ με 3-0 (25-21, 25-17, 27-25) και πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του νταμπλ.
Στους τελικούς των πλέι οφ του Γαλλικού πρωταθλήματος πέρασε η Μιλούζ, καθώς έφτασε τις 2-0 νίκες και θα αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο της κανονικής περιόδου Βολερό Λε Κανέ. Οι τελικοί θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1 Μαϊου.
Το πρώτο βήμα για πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ και διεκδίκησης του τίτλου, έκανε η Μιλούζ της Λαμπρούση, αντίθετα η Τερβίλ της Σπανού ηττήθηκε στον ημιτελικό και έχασε έδαφος.
Σαββατοκύριακο κυπέλλου στη Γαλλία με την Τσαμόντ να σηκώνει την κούπα στους Άνδρες και την Βολερό Λε Κανέ στις Γυναίκες.
Ο Aντρέα Τζιάνι είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας ανδρών της Γαλλίας στη θέση του παραιτηθέντος Βραζιλιάνου Μπερναντίνιο, όπως επιβεβαίωσε και επίσημα η ίδια η ομοσπονδία, ενω η συμφωνία περιλαμβάνει την προοπτική να οδηγήσει τους Ολυμπιονίκες του Τόκιο, στην αντίστοιχη διοργάνωση της Γαλλίας το 2024.
Η Ναρμπόν έκανε μυθική ανατροπή στον δεύτερο τελικό του Τσάλεντζ καπ και κατάφερε στο χρυσό σετ να αρπάξει την κούπα από τα χέρια της Χαλκμπανκ, η οποία στον ημιτελικό είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό με δύο νίκες.
Το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας βόλεϊ  (FIVB) με αφορμή την πρόσφατη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία,ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αφαιρέσει όλες τις διοργανώσεις που επρόκειτο να διοργανωθούν στη Ρωσία ενώ για την ασφάλεια των παικτών και των ομάδων, για το υπόλοιπο των ευρωπαϊκών κυπέλλων, οι ομάδες της Ρωσίας θα παίζουν σε ουδέτερο γήπεδο. Απο ομάδες τη Ουκρανίας  δεν εχει μείνει τίποτα, όλες εχουν διαλυθεί και οι παίκτες έχουν επιστρατευθεί απο την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Μιλούζ της Τζίνας Λαμπρούση πήρε το μεγάλο εντός έδρας ντέρμπι με τις πρωτοπόρες Κάννες με 3-1 (31-29, 16-25, 25-22, 25-20) για την 11η αγωνιστική του Γαλλικκού πρωταθλήματος και πλησίασε στην κορυφή στους δύο βαθμούς, ενώ η Τερβίλ της Άννας Σπανού πέρασε νικηφόρα με 1-3 από την έδρα της Εβρέ.
Mε απόλυτο πρωταγωνιστή τον Έρβιν Ενγκαμπέ, η Γαλλία επικράτησε 3-0 (25-20, 25-18, 25-19) της κουρασμένης Σλοβενίας στον μικρό τελικό του Nations League, και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της διοργάνωσης. Οι νικητές επέστρεψαν στα μετάλλια μετά την δεύτερη θέση του 2018 και την έκτη του 2019.
Βραζιλία και Πολωνία είναι το ζευγάρι που θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στον αυριανό τελικό ανδρών του Νations League ενώ στον μικρό τελικό θα κοντραριστούν η Σλοβενία με την Γαλλία.
Μετά τους Κοκκινάκη και Πετρέα, η Γαλλική Πουατιέ καλωσόρισε και τρίτο έλληνα στο ρόστερ της τα τελευταία χρόνια, τον Θόδωρο Βουλκίδη.   Μάλιστα τον 25 χρονο (2μ02) διεθνή κεντρικό εκτός από την κλασική ανάρτηση του καλωσορίσματος, ανέβασε και επικό…βίντεο με σκηνές από χολυγουντιανές ταινίες που είχαν θέμα την αρχαία μας ιστορία όπως οι «300» με τον Τζέισον Μπάτλερ και την «Τροία» με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ.
Στη Γαλλία και στη Μιλούζ και την επόμενη σεζόν θα συνεχίσει την καριέρα της, η Τζίνα Λαμπρούση. Η 28 χρονη κεντρική (1μ.84) που βοήθησε σημαντικά τον Γαλλικό σύλλογο να κατακτήσει το φετινό ντάμπλ, και έγινε η δεύτερη Ελληνίδα μετά την Παπαφωτίου που πήρε τίτλο με την συγκεκριμένη ομάδα, δήλωσε στην σελίδα του συλλόγου για την απόφαση της:
Με ταινία βγαλμένη από το διάσημο …Φεστιβάλ που φιλοξενούν κάθε χρόνο, έμοιαζε το φετινό πρωτάθλημα που κέρδισε η ανδρική ομάδα των Καννών.
Απόλυτη κυρίαρχος στο Γαλλικό πρωτάθλημα και με την βούλα είναι η Μιλούζ. Η ομάδα της Τζίνας Λαμπρούση μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, επικράτησε και στον σημερινό τελικό της Ίστρ με 3-0 (25-20, 25-19, 25-17) και κατέκτησε πανηγυρικά το κύπελλο Γαλλίας,ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της η συγκεκριμένη ομάδα φτάνει στο νταμπλ.
Η Σαμόντ που απέκλεισε στον ημιτελικό την πρωτοπόρο της κανονικής περιόδου, Μονπελιέ, έκανε το πρώτο βήμα για την φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος ανδρών καθώς στον πρώτο τελικό των πλεϊ οφ, επικράτησε των Καννών με 3-1 (27-25, 25-27, 25-23, 25-16).
Πρωταθλήτρια Γαλλίας με την ομάδα της Μιλούζ ανακηρύχθηκε και τυπικά η Τζίνα Λαμπρούση. Η ομάδα της διεθνής μας κεντρικής που είχε «κλειδώσει» μαθηματικά τον τίτλο εδώ και δύο εβδομάδες, ολοκλήρωσε μια φανταστική πορεία, καθώς σε 28 αγώνες είχε 27 νίκες και μία ήττα, συγκέντρωσε 77 βαθμούς με 83-24 σετ και κατέκτησε τον τίτλο με 14 βαθμούς διαφορά από την Μπεζιέ της Άννας Σπανού, η οποία την κυνήγησε στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς.
Σελίδα 1 από 13

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ