1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-05-2016 15:26

Δαρείος: «Με 1-2 προσθήκες μπορούμε να διεκδικήσουμε την άνοδο»

Πρόκειται για έναν από τους μακροβιότερους προπονητές βόλεϊ σε πατρινή ομάδα καθώς φέτος συμπληρώνει 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον πάγκο της.

Ο λόγος για τον Πατρινό Άκη Δαρείο που φέτος κοουτσάρισε την Ολυμπιάδα, η οποία κατάφερε να πετύχει τον στόχο της που ήταν η παραμονή της στην κατηγορία και έτσι η διοίκηση αλλά και το τεχνικό τιμ δικαιωθήκαν για τις επιλογές τους.

Ο τεχνικός της ομάδας βόλεϊ της Ολυμπιάδας Άκης Δαρείος μίλησε σήμερα στην «Γ.Σ.» για τη φετινή πορεία της ομάδας του, για το επίπεδο του πρωταθλήματος, τους επόμενους στόχους αλλά και για το επίπεδο του πατρινού βόλεϊ…

- Η Ολυμπιάδα παρέμεινε στη κατηγορία τερματίζοντας στην 7η θέση της βαθμολογίας. Είσαι ικανοποιημένος;

Α.Δ.: «Τηρούμενων των αναλογιών, νομίζω ότι η πορεία μας στο πρωτάθλημα είναι αρκετά καλή. Θα μπορούσε να ήταν και λίγο καλύτερη αν δεν υπήρχαν μεγάλα διαστήματα διακοπών στο πρωτάθλημα. Και στις δυο διακοπές του φετινού πρωταθλήματος μας βρήκε σε περίοδο που παίζαμε καλό βόλεϊ με αποτέλεσμα στην επανέναρξη να μην είμαστε σε καλή κατάσταση. Πάντως είμαι πολύ χαρούμενος επειδή η ομάδα τουλάχιστον δυο φορές βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο, κάνοντας άσχημες ήττες, όμως και στις 2 περιπτώσεις υπήρξε αντίδραση και στα δύσκολα αντεπεξήλθε παίζοντας καλό βόλεϊ».

- Το φετινό ρόστερ είναι κράμα έμπειρων αλλά και ταλαντούχων αθλητών. Πώς έχει προκύψει αυτός ο συνδυασμός και ποιοι είναι οι στόχοι;

Α.Δ. : «Η Ολυμπιάδα πάντα έτσι λειτούργει, επειδή δεν υπάρχει μεγάλη οικονομική δυνατότητα να αποκτά έτοιμους παίκτες, βάζει παιδιά από τα σπλάχνα της. Έτσι μπήκε στο παρελθόν ο Φιλίππου, ο Κοκκόλας, ο Δασκαλόπουλος, ο Βαλουξής, αλλά και οι Γεωργακόπουλος, Αυγέρος, Ντόντης, Ράπτης που αποτελούν τη νεότερη γενιά, ώστε να πάρουν εμπειρίες. Αυτοί οι παίκτες πλαισιώνονται με 1-2 προσθήκες έμπειρων παικτών και νομίζω ότι κάθε χρόνο παρουσιάζουμε ένα αξιόμαχο σύνολο.

-Υπάρχει σκέψη ώστε η Ολυμπιάδα να διεκδικήσει άνοδο στην Α1 Εθνική;

Α.Δ. : «Κοιτάξτε, η άποψη μου είναι ότι η ομάδα με το υπάρχον υλικό αλλά και 1-2 δυνατές προσθήκες μπορεί να χτυπήσει την άνοδο αλλά αυτό είναι στο χέρι της διοίκησης. Αν επιθυμεί κάτι τέτοιο και παράλληλα αν μπορεί να το υποστηρίξει οικονομικά, σίγουρα δεν θα είναι άσχημο για την Ολυμπιάδα, όμως αυτό το ερώτημα νομίζω ότι αρμόδια για να το απαντήσει είναι η διοίκηση».

- Ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο της φετινής Α2 Εθνικής;

Α.Δ.: «Στον δικό μας όμιλο το επίπεδο ήταν υψηλό και αυτό ήταν θετικό γιατί μετρήσαμε τις δυνάμεις μας σε πιο δύσκολα παιχνίδια. Μπορεί η παραμονή να ήρθε δύσκολα, όμως αυτό έκανε καλό στους παίκτες μας που απέκτησαν παραστάσεις. Η άνοδος είχε κλειδώσει από νωρίς ανάμεσα σε 3 ομάδες παρότι εμείς παίζοντας με αυτές τις ομάδες βελτιωθήκαμε και μόνο κέρδος είχαν οι παίκτες της Ολυμπιάδας».

- Αν και ακόμα είναι νωρίς, έχουν τεθεί στόχοι για τη νέα σεζόν. Υπάρχει σκέψη για ενίσχυση ;

Α.Δ. : «Ακόμα δεν έχουν τεθεί οι στόχοι, θα μιλήσουμε με την διοίκηση τις επόμενες μέρες και θα δούμε τι θα κάνουμε. Η Ολυμπιάδα έχει ένα κορμό τον οποίο εμπιστεύομαι και εκτιμώ. Εάν μπορούν να παίξουν καλό βόλεϊ όμως από ποιους και πόσους θα πλαισιωθούν είναι νωρίς να το πούμε».

-Την άποψη σου για το πατρινό βόλεϊ που την νέα χρονιά θα έχει 5 ομάδες σε εθνικές κατηγορίες;

Α.Δ.: «Μόνο θετικό μπορεί να είναι, οι Πατρινοί αθλητές παίζουν σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από την Β΄ Εθνική που σημαίνει ότι θα βρουν χώρο για να βελτιωθούν ατομικά. Για μένα όμως θα πρέπει να δομηθούν διαφορετικά οι μικρότερες κατηγορίες. Εκτιμώ ότι η εικόνα που παρουσιάζει η Β΄ Εθνική ούτε τοπική κατηγορία δεν θυμίζει με αποτέλεσμα οι διαφορές μεταξύ των κατηγοριών να είναι τεράστιες και οι ομάδες που πέφτουν αλλά και ανεβαίνουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει η ομοσπονδία να το δει αυτό και να κάνει κινήσεις για να το βελτιώσει. Πάντως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν η διπλή άνοδος του Απόλλωνα αλλά και οι 5 ομάδες σε εθνικές κατηγορίες, δείχνουν ότι γίνεται δουλειά στους συλλόγους και κάθε χρόνο προκύπτουν νέοι παίκτες που δείχνουν την ανοδική πορεία του πατρινού βόλεϊ».

Πηγή: Εφημερίδα «Γνώμη»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ