1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-09-2016 21:58

Aπάντηση στον κύριο Βασιλαντωνάκη

Επειδή ο κ. Πέτρος Βασιλαντωνάκης αναφέρθηκε και στο site μας, καλό θα είναι να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά τη συμμετοχή των αθλητών-τριών στις Εθνικές ομάδες, χωρίς να ασχοληθούμε καν, αν ήταν πραγματικά τραυματίας ή μαϊμού τραυματίας η Ανθή Βασιλαντωνάκη.
Θα αναφερθούμε βασικά στο γεγονός που ανέφερε στην επιστολή του, ότι η Ανθή Βασιλαντωνάκη δεν πήρε χρήματα όσο ήταν στις Εθνικές. Η Βασιλαντωνάκη, αλλά και όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που παίζουν στις Εθνικές πήραν πάρα πολλά, χάρη στα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου.

Και να εξηγούμαστε. Έκαναν προετοιμασίες και έπαιξαν σε διάφορες διοργανώσεις , από το Βαλκανικό, το Ευρωπαικό, το Παγκόσμιο παίδων, κορασίδων, εφήβων, νεανίδων, ανδρών, γυναικών. Χάρη στα λεφτά του ελληνικού λαού, που επιχορηγεί τις Ομοσπονδίες έκαναν προετοιμασίες, βελτιώθηκαν αγωνιστικά και πάνω απ όλα τους-τις είδαν οι ομάδες του εξωτερικού και τους-τις έκαναν προτάσεις να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Εθνική. Φυσικά ουδείς μπορεί να ισχυρισθεί ότι οι ξένοι παρακολουθούν τους παίκτες-τρεις μέσω των ελληνικών πρωταθλημάτων.

Με λίγα λόγια, όλοι-ες οι διεθνείς χρωστούν πάρα πολλά στον έλληνα φορολογούμενο και στο ελληνικό βόλει και είναι τουλάχιστον απρέπεια να προσποιούνται τους-τις τραυματίες όταν είναι να παίξουν στις Εθνικές ανδρών-γυναικών. Οφείλουν να κάνουν απόσβεση σε αυτά που επένδυσε πάνω τους το ελληνικό βόλει. Ο Έλληνας φορολογούμενος δίνει από το υστέρημα του, λεφτά στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών, για να φτιαχτούν καλές Εθνικές και να καμαρώνει τις νίκες τους.

Δεν είναι επομένως θέμα αν θα πάρουν λεφτά στις εθνικές ανδρών-γυναικών, αλλά να αποσβέσουν τις επενδύσεις που έκαναν τόσα χρόνια σε αυτούς-ες, απο τότε που ξεκίνησαν το βόλει. Κι όμως όταν φτάνει εκείνη, η ώρα κάποιοι-οιες προτιμούν τους συλλόγους τους.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στη Βασιλαντωνάκη, αλλά σε όλες τις αθλήτριες που δεν πήγαν στην Εθνική, ενώ όλες και αποδεδειγμένα έκαναν προπονήσεις και αγωνίσθηκαν σε φιλικά ματς με τις ομάδες τους, όταν η Εθνική έπαιζε στους προκριματικούς ομίλους.

Συμφωνούμε με τον Τάκη Φλώρο στα περισσότερα, αν και στο παρελθόν είχε αντίθετη άποψη, λέγοντας ότι είναι κατά της τιμωρίας των αθλητριών που δεν θέλουν να παίξουν στην Εθνική. Επειδή όμως έμαθαν "πως ... πλακώσανε και οι... γύφτοι", καιρός είναι από σήμερα να μπει μια τάξη σε αυτό το χάος.

Ναι μεν η Ομοσπονδία ήταν αδιάφορη για την Εθνική, από τον πρόεδρο ως τον τελευταίο σύμβουλο(για να μη τα ρίχνουμε όλα στον Μαυρομάτη), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του.

Όποια αθλήτρια λοιπόν αποδεδειγμένα ΔΕΝ παίζει στην Εθνική και κάνει προπονήσεις με την ομάδα της και μετέχει σε φιλικά να ανακαλούν το πενταπλούν της ή να μη το δίνουν να βγει από τα σύνορα. Και όποια κάνει το ίδιο και μετέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ας τιμωρείται με ποινή 2-4 αγωνιστικών, όπως προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό. Και επειδή αυτά δεν μπορούν αν γίνουν αναδρομικά ας ξεκινήσουμε από ΣΗΜΕΡΑ.

ΥΓ: Προς τον κ. Πέτρο Βασιλαντωνάκη και σε κάθε γονιό αθλήτριας-τη. Μην τις υποκαθιστάτε κάνοντας δηλώσεις εκ μέρους τους. Μεγάλα κορίτσια είναι και μη τις υποτιμάτε και τις γελοιοποιείτε κύριοι...

11 σχόλια

  • Comment Link Σκεπτικός φίλαθλος Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 00:22 posted by Σκεπτικός φίλαθλος

    Προετοιμασίες δεκαήμερες σε επαρχιακές πόλεις εν όψει προκρίσεων σε παμπαίδες/παγκορασίδες/παίδες/κορασίδες/έφηβους/νεανίδες απλά για ψηφοθηρικούς σκοπούς.
    Ιματισμός από πρόχειρες βιοτεχνίες και πολλές φορές δανεικός για τους διεθνείς.
    Ελλείψεις γυμναστών, φυσιοθεραπευτών και λοιπού προσωπικού.
    Ταξίδια 10+ ωρών με πούλμαν 20θέσια.
    Καθυστερήσεις και πολλές φορές πιστόλια σε έξοδα μετακίνησης των αθλητών προς τον τόπο της συγκέντρωσης.
    Αυτή είναι η εθνική. Αυτός είναι ο εθνικός σχεδιασμός.
    Γι' αυτό κανένας αθλητής και καμία αθλήτρια δε χρωστάει τίποτα και σε κανέναν. Η υγεία του καθενός είναι ζήτημα προσωπικό. Η διάθεση του καθενός να παραμερίσει την υγεία του για κάποιο σκοπό (εθνική ομάδα, σύλλογος, οτιδήποτε) δεν είναι δεδομένη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι απαιτητή...

  • Comment Link LEONIDAS S Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2016 21:54 posted by LEONIDAS S

    @ nikP
    Όταν θα βγάλεις το σορτσάκι, πιθανόν να δείς τα πράγματα πιό καθαρά και αμερόληπτα...
    Ένας αθλητής-τρια, που παίζει σε ένα σοβαρό πρωτάθλημα του εξωτερικού, σε μια σοβαρή ομάδα, θα παίζει όποτε θέλει αυτός να παίζει? Αν για οποιονδήποτε λόγο ζοριστεί δεν θα παίζει καλά? θα πεί αυτά τα πράγματα στους παράγοντες και τους προπονητές του? Το σούτ βολέ που θα φάει, θα τον στείλει πετώντας πίσω...
    Και στην τελική, αφού να ζορίζεται να παίξει καλά, αν δεν τον ξανακαλέσουν, καλό θα του κάνουν!
    Ο συσχετισμός του Ελληνικού Βόλεϊ (παράγοντές, προπονητές, παίκτες-τριες, κτλ και με ότι κουβαλούν μέσα στο κεφάλι τους όλοι αυτοί...) με τις Εθνικές ομάδες μπάσκετ της Ευρώπης, είναι αστήρικτος και αφελής...

  • Comment Link insider Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2016 19:55 posted by insider

    Ένα όνομα τα λέει όλα: Παναγιώτης Γιαννάκης... Το ανάστημα αυτού του αθλητή που δεν είπε ποτέ όχι στην εθνική... Γιατί περί αυτού πρόκειται... Παικτάκια και ανθρωπάκια που τα κάνουν όλα για τα λεφτά και ΑΘΛΗΤΕΣ που εξυψώνουν το άθλημα και τον αθλητισμό... Ειρήσθω εν παρόδω, στην εθνική Ιταλίας καμιά αθλήτρια δεν διανοήθηκε να πεί όχι. Αντίθετα θεωρούν ύψιστη τιμή την κλήση στην εθνική... Γιατί εκεί φτιάχνουν αθλητές κι όχι παικτάκια...

  • Comment Link ΔΩΡΙΑΔΗΣ  ΗΡΑΚΛΗΣ Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2016 16:59 posted by ΔΩΡΙΑΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

    Κύριε, αν εγώ είμαι ο Μπαμπινιώτης η όχι δεν σας αφορά επειδή ξέρω ποιός είστε θα σας πω ότι ανήκω σε μια ομάδα αθλητών που έχουν τιμήσει την Ελληνική φανέλα και παρακαλώ να το τιμάτε δεόντως, εκτός αν είστε άσχετος με το αντικείμενο που ασχολείστε και δεν το ξέρετε.

  • Comment Link ΔΩΡΙΑΔΗΣ  ΗΡΑΚΛΗΣ Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2016 16:06 posted by ΔΩΡΙΑΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

    Εγώ πάντα εδώ ήμουν κοντά στο Βόλλευ μάλλον δεν θυμάσαι καθόλου, όταν ξεκινάς να μιλάς για τα λεφτά του Ελληνικού λαού σαν να τα έφαγαν η αθλητές κα αθλήτριες νικών ομάδων , είναι κάπως πολύ άδικο . Θα κρήνης αλά και θα κρίνεσαι. Όσο αναφορά για τον Μπαμπινιώτη να σε καλά άλλοι φορά θα ασχοληθώ που με προσβάλεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ