1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-08-2013 13:19

Σαν σήμερα, 9 χρόνια πριν... (vid)

Πέρασαν κιόλας 9 χρόνια από τη στιγμή που ο Νίκος Κακλαμανάκης άναβε τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων στον βωμό του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας. Πέρασαν κιόλας 9 χρόνια από τη στιγμή που ο Δημήτρης Παπαϊωάννου καθήλωνε τον πλανήτη με μια μοναδική τελετή έναρξης. Από τον διάλογο κρουστών μεταξύ αρχαίας Ολυμπίας και Ολυμπιακού Σταδίου, μέχρι την περήφανη βαρκάδα του πιτσιρίκου στο μέσον του σταδίου.

9 χρόνια από την τελευταία φορά που αισθανθήκαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα, προσφέροντας ο καθένας κάτι από το ταλέντο και το είναι του.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας ήταν ανεπανάληπτη εμπειρία για όσους τους ζήσαμε. Ήταν μοναδικοί Αγώνες. Η Ελλάδα λαμπερή, υπερήφανη, πρωταγωνίστρια, η καλύτερη διοργανώτρια όλων των εποχών.

Μας κόστισε λίγο παραπάνω ίσως. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με λιγότερα χρήματα. Γνωρίζω πολύ καλά όμως ότι ,αν η μεταολυμπιακή χρήση ήταν αυτή που έπρεπε, σήμερα θα μιλούσαμε για μια άλλη Ελλάδα.

Όλες οι στιγμές των Αγώνων του 2004 είναι καταγεγραμμένες στη μνήμη όλων των Ελλήνων. Τους απόλαυσαν ακόμα κι οι πιο φανατικοί πολέμιοί τους. Όλοι όσοι ψυχανεμίσθηκαν ότι δεν υπάρχει πλάνο για την επόμενη ημέρα. Όλοι όσοι αντελήφθησαν ότι η απουσία μεταολυμπιακού σχεδιασμού θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε μια τεράστια μαύρη τρύπα στην οικονομία της χώρας.

Απομονώνοντας πάντως το γεγονός, για 33 ημέρες (με τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες) η Ελλάδα ήταν το κέντρο του κόσμου, γιατί το άξιζε. Γιατί έκανε τους καλύτερους Αγώνες. Γιατί όλοι μας αποδείξαμε ότι μπορούμε και αξίζουμε να είμαστε ΜΟΝΑΔΙΚΟΊ!.

Αθήνα 2004. 9 χρόνια μετά, τίποτα δεν θυμίζει τις εκείνες τις ημέρες. Γιατί σταθήκαμε ανίκανοι να εκμεταλλευτούμε όλα όσα έφερε η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην πατρίδα μας. Στα σίγουρα πάντως άφησε ανθρώπους με τεχνογνωσία και ικανότητα μοναδική, που εξακολουθούν να στελεχώνουν όλες τις διοργανώσεις της ΔΟΕ.

Γιατί; Διότι οι Έλληνες είμαστε οι καλύτεροι. Οι ηγεσίες μας υπήρξαν ανίκανες. Φυσικά κι αυτούς κάποιος τους ψήφισε...

Ελλάδα 9 χρόνια μετά. Σαν σήμερα...

Πηγή: pamesports.gr

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ