1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-07-2014 13:06

Λούκα Σλαμπέ: «Απρόβλεπτη ομάδα η Ελλάδα»

Από την μέρα της έναρξης του Ευρωπαϊκού Λιγκ, η ομάδα της Σλοβενίας θεωρούνταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και όχι άδικα. Μετά από 6 αγώνες πέτυχε ισάριθμες νίκες, μάλιστα χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ. Οι Σλοβένοι δεν αρνούνται τον τίτλο του φαβορί και τις υψηλές προσδοκίες που έχουν για τη διοργάνωση, ωστόσο όπως φρόντισε να ξεκαθαρίσει ο προπονητής της ομάδας Λούκα Σλαμπέ, λίγες ημέρες πριν τις διπλές αναμετρήσεις με την Ελλάδα για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης, κόντρα στην Ελλάδα τα δεδομένα είναι διαφορετικά.
«Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει κι εμάς που μας θεωρούν ως το φαβορί της διοργάνωσης», παραδέχθηκε ο Αμερικανοθρεμένος τεχνικός της Σλοβενίας και συμπλήρωσε με νόημα: «Παίζοντας όμως με μία ομάδα όπως η Ελλάδα που είναι εξαιρετικά πετυχημένη στο χώρο του Ευρωπαϊκού Βόλεϊ και κυρίως παίζοντας στους ημιτελικούς μιας διοργάνωσης όπως είναι το Ευρωπαϊκό Λιγκ, δεν μπορείς να λες ότι είσαι το φαβορί. Το τι έγινε στους ομίλους δεν μετράει από δω και πέρα. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλο μας και θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για τη νεανική ομάδα που έχουμε φτιάξει τα συγκεκριμένα παιχνίδια»

-Η αλήθεια είναι ότι κι η Εθνική Ελλάδος έχει μια νέα και ταυτόχρονα νεανική ομάδα…
«Ναι έτσι είναι ακριβώς. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Σλοβενία είναι δύο νεανικές ομάδες οι οποίες θέλουν να βελτιωθούν και έχουν μεγάλες δυνατότητες. Απλά όταν έχεις να διαχειριστείς τέτοιου είδους ομάδες το πρόβλημα είναι η έλλειψη σταθερότητας. Κι εμείς κι η Ελλάδα έχουμε παίκτες οι οποίοι μπορούν να παίξουν βόλεϊ υψηλού επιπέδου, αλλά και κάποιες φορές να παίξουν κάτω του μετρίου».

-Τι εικόνα έχετε από την Ελληνική ομάδα;
«Για αν είμαι ειλικρινής μέχρι προχθές ήμουν συγκεντρωμένος στον όμιλο μας αφού στα τελευταία ματς παίζαμε την πρώτη θέση. Φυσικά έχουμε όλα τα παιχνίδια της Ελλάδας και από την Τρίτη θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στον Τζούριτς που είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αλλά δεν είναι μόνο αυτός»

-Υπάρχει κάτι που σας προβληματίζει περισσότερο από την Ελληνική ομάδα;
«Πρόκειται για μια νεανική και απρόβλεπτη ομάδα κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, ωστόσο το ίδιο ισχύει και για εμάς… Γενικά πιστεύω ότι θα είναι δύο πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις».

-Θεωρείτε πλεονέκτημα το ότι ο 2ος αγώνας θα γίνει στην έδρα σας;
«Το σύστημα διεξαγωγής των νοκ άουτ αγώνων με το ‘χρυσό σετ’ είναι τέτοιο που δεν παίζει ρόλο η έδρα. Για να είσαι σίγουρος πρέπει να κερδίσεις και στα δύο παιχνίδια κι αυτό που θέλω είναι να παίξουμε για τη νίκη τόσο εντός όσο και εκτός».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ