1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-07-2014 22:07

Δρίκος: «Το βασικό είναι να παίξουμε καλά»

«Πάτησε» στο «Mediteranski Sportski Centar» η Εθνική ομάδα των Ανδρών. Προπονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο γήπεδο που αύριο στις 9 μ.μ. (8 μ.μ. τοπική) ώρα Ελλάδας θα παίξει το πρώτο από τα δύο κρίσιμα παιχνίδια με το Μαυροβούνιο στο φινάλε της φάσης των Ομίλων του Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος, μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι με το Μαυροβούνιο τόνισε: 

«Τα παιχνίδια είναι δύο και είναι δύσκολα και τα δύο. Ομως πρώτα μας ενδιαφέρει το πρώτο και το βασικό στοιχείο είναι να παίξουμε καλά. Δεν κοιτάζουμε τους βαθμούς, ούτε μπαίνουμε στην διαδικασία υπολογισμών. Θέλουμε να παίξουμε σωστά, εάν παίξουμε σωστά θα έχουμε τις ευκαιρίες μας να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Το Μαυροβούνιο είναι από τις πιο ποιοτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Λιγκ».

‘Δώρο’ από το Αζερμπαϊτζάν, δύο βαθμοί μας χωρίζουν από την πρόκριση

Μάλιστα η Εθνική μας ομάδα δέχτηκε ένα δώρο από τους Αζέρους και πλέον χρειάζεται δύο βαθμούς στα δύο παιχνίδια με το Μαυροβούνιο για να εξασφαλίσει την 2η θέση στον Όμιλο και να προκριθεί στα ημιτελικά. 

Συγκεκριμένα το Αζερμπαϊτζάν έκοψε πόντο από την Πολωνία, από την οποία ηττήθηκε σήμερα Παρασκευή 4 Ιουλίου με 3-2 σετ. Αυτό σημαίνει ότι με δύο βαθμούς στα παιχνίδια με το Μαυροβούνιο η Εθνική θα φτάσει τους 14, θα ξεπεράσει τη Ρουμανία που έχει ολοκληρώσει τους αγώνες της και δεν θα κινδυνεύει από την Πολωνία, η οποία όπως ήλθαν τα πράγματα μπορεί να φτάσει το ανώτερο τους 13 βαθμούς.

Θυμίζουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας το πρώτο κριτήριο είναι οι συνολικές νίκες και η Ρουμανία έχει τώρα 5, η Ελλάδα τέσσερις και η Πολωνία τρεις. Συνεπώς οι Ρουμάνοι στην πιθανή ισοβαθμία στους 13 βαθμούς είτε με την Εθνική μας, είτε με το Μαυροβούνιο, είτε σε τριπλή ισοβαθμία θα υπερτερούν. Για αυτό επισημαίνουμε ότι η Ελληνική ομάδα χρειάζεται δύο βαθμούς για την πρόκριση, αφού έτσι θα φτάσει τους 14 και θα ξεπεράσει τη Ρουμανία. 

Πηγή: volleyball.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ