1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
12-04-2017 15:33

«Φτάνει μόνο ένα κάτι για να φτάσεις εκεί… και να ζήσεις την πιο όμορφη νύχτα»

Με τη δεύτερη νίκη του επί της Νίκης Αμαρουσίου με 3-1, ο Απόλλωνας προκρίθηκε στον τελικό της τοπικής κατηγορίας ΕΣΠΑΑΑ όπου θα εντιμετωπίσει τον Τυφώνα. Παράλληλα πανηγυρίζει την άνοδο στη Β Εθνική.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:
«Φτάνει μόνο ένα κάτι για να φτάσεις εκεί… και να ζήσεις την πιο όμορφη νύχτα». Εντάξει, το ξέρουμε. «Κλέβουμε» και παραφράζουμε. Από Θόδωρο Μαραντίνη και Διονύση Σαββόπουλο, που έχουν υπογράψει με πένα και φωνή το τραγούδι, που δύναται απλά σε μικρό βαθμό να περιγράψει το συναίσθημα που επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στο κατάμεστο κλειστό της Ριζούπολης.

Εκεί όπου η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλων Σμύρνης έκανε το όνειρο πραγματικότητα και ανέβηκε στη Β’ Εθνική νικώντας για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στους ημιτελικούς της Α’ ΕΣΠΑΑΑ τη Νίκη Αμαρουσίου με 3-1 στα σετ.

Τα κορίτσια του Παύλου Μαναριώτη χόρευαν επί δύο ώρες στους ρυθμούς των ιαχών των νεαρών οργανωμένων οπαδών του Απόλλωνα Σμύρνης, «Basso Rango». Οι μικροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μεγάλων, του Σωματείου Φιλάθλων η «Αναγέννηση» δηλαδή, δημιουργώντας μαζί με εκείνους, αλλά και τους υπόλοιπους φίλους της «ελαφράς ταξιαρχίας» μια ατμόσφαιρα «εκρηκτική». Και βαθιά… Απολλωνιστική.

Ήταν τέτοια η φόρτιση και η ψυχολογία, που ο ρυθμός των τραγουδιών συνέπαιρνε τα μπλε κορίτσια, που έπαιζαν χτυπώντας παλαμάκια στο ρυθμό των συνθημάτων της εξέδρας! Και πώς να έχαναν, αφού έκαναν ταυτόχρονα κατάθεση ψυχής; Πείσμωσαν, μάλιστα, ακόμη περισσότερο όταν η Νίκη μείωσε σε 2-1 σετ και «καθαρίζοντας» το 4ο (25-21, 25-23, 22-25 και 25-20) γιόρτασαν αγκαλιασμένες στο φινάλε και υπό τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των θεατών – τυχερών διότι, συν τις άλλοις, παρακολούθησαν υψηλού επιπέδου βόλεϊ – τη δεύτερη διαδοχική άνοδο και τον προβιβασμό στη Β’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος.

Αλλά το «φτάνει μόνο ένα κάτι για να φτάσεις εκεί» δεν είναι ακριβές. Διότι στον ΓΣ Απόλλων Σμύρνης συνέβησαν πολλά για να έρθει το βράδυ της Δευτέρας  η επιτυχία απέναντι σε έναν ικανότατο αντίπαλο. Αυτή ήταν αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς τριών ετών από πλευράς διοίκησης σε συνδυασμό με τις γνώσεις του προπονητή Παύλου Μαναριώτη, του ταλέντου των κοριτσιών και της ύπαρξης ενός κλίματος άκρως οικογενειακού. Ένα μίγμα πρωταθλητή, που κατέστησε από την αρχή της σεζόν τον νεοφώτιστο στην Α’ ΕΣΠΑΑΑ Απόλλωνα φαβορί για την άνοδο. Ένας τίτλος που δικαιώθηκε, που αλλού; Στο παρκέ.

Διότι το βράδυ της Δευτέρας, για να δανειστούμε και τα λόγια της ψυχής του τμήματος, του έφορου – μαζί με τον επίσης πανταχού παρόντα, Γιώργο Αγγελάκη - Δημήτρη Αθανασέκου, «η Αργυρώ Θεολόγου ήταν το κλειδί της μεγάλης νίκης των κοριτσιών του Παύλου Μαναριώτη, με την Ακριβή Μαναριώτη και την Εύα Λαλιώτη να κλέβουν την παράσταση! Δεν είναι εύκολο μία ομάδα με τόσο επιθετικό πλουραλισμό σαν τον προχθεσινό Απόλλωνα να την κερδίσεις. Γιατί όσο και να προσπαθήσεις όπου και να φυλάξεις, είναι πολλές οι επιλογές και τα όπλα. Αν προσέξεις το κέντρο, θα έρθει η Λαλιώτη με την Θεολόγου και την Αργυρού, αν αποκλίνεις στα άκρα θα έρθει η Ελεάννα Καραβάνα και η Λυδία Βλαβιανού...

Πως να αντιμετωπίσεις τον προχθεσινό Απόλλωνα όταν η Αναστασία Παπαπάνου και η Νάγια Μαυροειδοπούλου στο λίμπερο πιάνουν τόσο ψηλά ποσοστά υποδοχής;... και την ίδια στιγμή το 'συγκρότημα' των Basso Rango (επι δύο και πλέον ώρες οι αθεόφοβοι) λειτουργεί καταλυτικά από την εξέδρα στην ψυχολογία της ομάδας μας!

Μιας ανεπανάληπτης εξέδρας που έχει πια κάθε λόγο να πανηγυρίζει καθώς τα κορίτσια που μπιζάρει είναι πλέον μέλη αυτής της οικογένειας της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Με αρχηγό την Εύα (σ.σ. Λαλιώτη) που παθιάζεται ξέροντας πια τι σημαίνει για την ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού η λέξη'' ΑΠΟΛΛΩΝ'

Ένα παιχνίδι που τελείωσε σε μια μεγάλη γιορτή με τις μπλε αμαζόνες να αγκαλιάζουν τη Χριστίνα Παπαμιχάλη και την αρχηγό μας Γεωργία Μόκα που χθες παρακολούθησαν το παιχνίδι χειριζόμενες το... scoreboard!

Η Μαργαρίτα Κελεπούρη, η Κυβέλη Βλαβιανού, η Ελένη Παπουτσή και η Ιωάννα Παλαδά συμπλήρωσαν το παζλ των νικητών και συμμετείχαν στην πιο όμορφη ιστορία του γυναικείου βόλεϊ στον Απόλλωνα!

Η Διοίκηση της ομάδας και ο προπονητής μας Παύλος Μαναριώτης έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται τη χαρά της επιτυχίας, γιατί οργάνωσαν, καθοδήγησαν αλλά προ πάντων λάτρεψαν αυτά τα χρυσά κορίτσια. Έτσι προχωρούν και χτίζονται οι μεγάλες ομάδες!!!».

Ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου, Παναγιώτης Καταβέλος, μαζί με σύσσωμη τη διοίκηση του ερασιτέχνη Απόλλωνα χειροκρότησαν τα κορίτσια της «ελαφράς ταξιαρχίας» και γέμισαν συγκίνηση από την εμφάνισή τους. Η επιτυχία αφιερώθηκε από τα κορίτσια στην μεγάλη άτυχη του πρώτου ημιτελικού στο Μαρούσι, τη Χριστίνα Παπαμιχάλη, η οποία στο πρώτο σετ της νίκης του Απόλλωνα επίσης με 3-1 σετ στην έδρα της Νίκης Αμαρουσίου τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατό της. Αφιερώθηκε επίσης και στην έγκυο αρχηγό της ομάδας, Γεωργία Μόκα. Διότι ο Απόλλων είναι όπως προείπαμε, πάνω απ’ όλα οικογένεια.   

Εν κατακλείδι να προσθέσουμε πως απόδειξη της σωστής δουλειάς που γίνεται στα τμήματα βόλεϊ της «ελαφράς ταξιαρχίας», αποτελεί  και η άνοδος που πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε υπό τις οδηγίες του Τάσου Κουμπλή και η ανδρική ομάδα στη νέα κατηγορία μεταξύ της Volley League και της A2, την Pre League. Ο ιστορικός Απόλλων Σμύρνης είναι δυνατός παντού. Τώρα έπονται δύο ακόμη άνοδοι. Στο ποδόσφαιρο και στο πόλο»

Στη κεντρική φωτό: Ολες οι κοπέλες έσπευσαν να αφιερώσουν τη μεγάλη νίκη και την άνοδο στην τραυματία Χριστίνα Παπαμιχάλη, αγκαλιάζοντάς την.

Apollwnkosmos2.JPGApollwn4.JPGapollon2.JPGApollwnkosmos.JPGapollon3.JPGApollon1.JPG



 

 

1 σχόλιο

  • Comment Link BVFUN Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 13:36 posted by BVFUN

    Πείτε ένα ευχαριστώ στον άλλο Απόλλωνα γιατί χωρίς αυτόν τώρα θα κλαίγατε!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ