1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-04-2024 20:18

ΕΣΠΑΑΑ Κ18 Κορίτσια: Πρωταθλήτρια η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης 3-1 τον Παναθηναϊκό στον τελικό

Πρωταθλήτρια 2024 στην κατηγορία Κοριτσιών Κ18 αναδείχθηκε η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης που επικράτησε του Παναθηναϊκού στον τελικό του Final-4 με 3-1.

Ο τελικός ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα της Δεξαμενής που μπήκε στο παιχνίδι με αυτοπεποίθηση και έβαλε μεγάλη πίεση στην πλευρά του Παναθηναϊκού. Η διαφορά άνοιξε από νωρίς και έφτασε μέχρι και τους 10 πόντους όταν το σκορ έγινε 17-7. Ο Παναθηναϊκός έκανε πολλά εύκολα λάθη και σε συνδυασμό με τις επιτυχημένες κόντρα μπάλες της Δεξαμενής το σκορ έφτασε στο 25-11 και η ομάδα του Στέφανου Πολύζου πήρε το προβάδισμα.

Στο δεύτερο σετ οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι περίπου τους 10 πόντους. Η Δεξαμενή άρχισε να βρίσκει όλο και περισσότερες λύσεις επιθετικά και η διαφορά μεγάλωσε και έφτασε το +7. Όταν ο Παναθηναϊκός έκανε την αντεπίθεσή του τα πράγματα είχαν δυσκολέψει και δεν κατάφερε ουσιαστικά να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του σετ το οποίο με 25-19 κατέληξε στη Δεξαμενή.

Παρά το καλό ξεκίνημα για την ομάδα της Μεταμόρφωσης στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση. Ο Παναθηναϊκός έμεινε κοντά στο σκορ, ισοφάρισε ξανά και ξανά και εν τέλει κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ την πιο κρίσιμη στιγμή, στο 21-22, έχοντας βρεθεί στο -3 λίγο νωρίτερα. Η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης δεν τα παράτησε και έσβησε συνεχόμενα σετ πόιντ του Παναθηναϊκού αλλά με 26-28 ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που πήρε το σετ.

Στο τέταρτο σετ η Δεξαμενή ήταν και πάλι η ομάδα που ξεκίνησε πιο δυναμικά. Οι παίκτριες του Δημήτρη Μαρδίτσα δέχτηκαν πίεση αλλά γρήγορα ανέκαμψαν έχοντας βελτιωμένο σερβίς. Παρότι οι παίκτριες του Παναθηναϊκού μείωσαν τη διαφορά στο ελάχιστο η Δεξαμενή όχι μόνο μεγάλωσε και πάλι τη διαφορά αλλά κατάφερε να τη σταθεροποιήσει και αυτό διατηρήθηκε μέχρι το τέλος. Το σετ ολοκληρώθηκε με 25-20 και η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης πήρε τη νίκη με 3-1 και μαζί το τρόπαιο.

Στον μικρό τελικό που προηγήθηκε ο Φοίβος Μελισσίων ήταν η ομάδα που στο τέλος πανηγύρισε. Σε ένα θεαματικό παιχνίδι η Γαία βρέθηκε δύο φορές πίσω στα σετ αλλά ισοφάρισε και τις δύο. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τάι μπρέικ όπου ο Φοίβος Μελισσίων με 15-11 πήρε αυτό που ήθελε και με νίκη 3-2 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Καλύτερο λίμπερο της διοργάνωσης αναδείχθηκε η αθλήτρια του Παναθηναϊκου Μαριάννα Τσιάκου και την βράβευση της πραγματοποίησε ο Ομοσπονδιακός Προπονητής/Ε.Ο.ΠΕ. κ. Τριανταφυλλόπουλος Χρήστος.

Καλύτερη πασαδόρος  αναδείχθηκε η Εμελία- Μαρία Παρασκίβ της ομάδας της Δεξαμενής Μεταμόρφωσης και την βράβευση της πραγματοποίησε η κα Χατζηδημητρίου Όλγα Περιφερειακή Ομοσπονδιακή Προπονήτρια/Ε.Ο.ΠΕ.

Καλύτερη επιθετικός της διοργάνω

αναδείχθηκε η Τικμανίδου Ελπίδα του ΑΟ Δεξαμενής Μεταμόρφωσης με τη βράβευση της να πραγματοποιείται από τον κο. Ντόζη Χρήστο, Υπεύθυνο Συντονιστή Ανάπτυξης/Ε.Ο.ΠΕ..

MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Ελπίδα Τικμανίδου της ομάδας της Δεξαμενής Μεταμόρφωσης με τη βράβευση της να πραγματοποιείται από τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Κώστα Αλλαγιάννη.

Αναμνηστικά στους διαιτητές για την συμμετοχή τους στους αγώνες του Final -4 παρέδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Καπάνταης Παναγιώτης.Την βράβευση της ομάδας του ΑΣ Σπάτων ΄΄Γαία΄΄ για την κατάκτηση της 4ης θέσης πραγματοποίησε ο κ. Μπάρκας Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος του Δήμου Πεντέλης.

Τα χάλκινα μετάλλια στην ομάδα του ΣΦΑ Μελισσίων ΄΄Ο Φοίβος΄΄ απένειμε η κ. Γιαννακοπούλου Δήμητρα Αντιδήμαρχος του Δήμου Πεντέλης.Τα ασημένια μετάλλια στην ομάδα του Παναθηναϊκου ΑΟ απένειμε ο κ. Πανάγος Γιώργος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης.

Τα χρυσά μετάλλια στην ομάδα του ΑΟ Δεξαμενής Μεταμόρφωσης απένειμε ο κ. Μπάρκας Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος του Δήμου Πεντέλης ενώ την απονομή του Κυπέλλου πραγματοποίησαν ο κ Μπάρκας μαζί με τον πρόεδρος της Ένωσης κ. Αλλαγιάννη Κωνσταντίνο.

Ημιτελικοί

ΑΟ Δεξαμενής Μεταμόρφωσης - ΑΣ Σπάτων "Γαία"   3-0 (25-10,25-16,25-13)

ΣΦΑ Μελισσίων "Ο Φοίβος" - Παναθηναϊκός ΑΟ 0-3(15-25,16-25,23-25)

Μικρός Τελικός

ΑΣ Σπάτων "Γαία" - ΣΦΑ Μελισσίων "Ο Φοίβος"  2-3(16-25,25-23,18-25,25-20,11-15)

Τελικός

ΑΟ Δεξαμενής Μεταμόρφωσης - Παναθηναϊκός ΑΟ   3-1(25-11,25-19,26-28,25-20)

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ